Újra érlelődik a légtér-káosz, visszatért a vulkáni hamu

Írország és Nagy-Britannia légtrét részben lezárták

Az ír légtér részleges zárlata miatt törölték a Malév Dublinból érkező járatát. Hogy az oda induló gép elindul-e, az még nem dőlt el.

Az ír légtér zárlata miatt törölték a Malév Dublinból délben érkező járatát – közölte Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője. A ma este Dublinba induló Malév járat indításáról várhatóan délben döntenek. Szilágyi Károly, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője elmondta: jelenleg más járatot nem érint a légtérzár.

A brit polgári repülési hatóság (CAA) kedden jelentette be, hogy részben lezárják Nagy-Britannia, illetve Észak-Írország légterét az izlandi vulkánkitöréstől származó hamufelhő miatt. A hivatal szerint repülési tilalmat rendeltek el Skócia egyes részei felett, és greenwichi idő szerint reggel hattól zárva lesz Észak-Írország légtere is, mivel nő a vulkáni hamu légköri koncentrációja.

Európa nagy részén április 15-től több napon át tartó légtérzár volt az izlandi Eyjafjalla vulkán kitörése miatt, mert hamufelhő veszélyeztette a légiközlekedést. A korábbi tájékoztatás szerint a légtérzár összesen 1,5-2,5 milliárd euró kárt okozhatott az európai légi közlekedésnek az izlandi vulkánkitörés miatti leállás.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes