Újra keresik a beugró főnököket

A kemény gazdasági feltételek ellenére nőtt az interim menedzsment megbízások száma a harmadik negyedévben az Egyesült Királyságban. A gazdasági válság kitörése óta először tapasztaltak bővülést ezen a téren a szigetországban.

Közel negyed annyival, 24 százalékkal nőtt az új interim menedzsment megbízások száma az Egyesült Királyságban a harmadik negyedévben – közölte Paul Botting, az Interim Management Association (IMA) vezetője, hozzátéve: az adatok alapján a szektor visszatért a recesszió előtt tapasztalt növekedéshez.
A magánszektorban a befejezett megbízások 53 százaléka realizálódott a harmadik negyedévben (a második negyedévi 49 százalékához képest), megfordítva a trendet a megelőző negyedév óta, amikor a közszolgálati szektor felülmúlta a magánszektor szintjét. A közszféra először tudott élre törni ebben az időszakban, mióta az IMA elkezdte a piac monitorozását 2006-ban. A közszolgálati szektorban a megbízások közel egyharmada (31 százalék) az egészségügyhöz kapcsolódik és 29 százaléka a helyi kormányzathoz. A központi kormányzat is lendületben maradt (13 százalék), miután jelentős lassulást mutatott a második negyedévben.

A cikk részletei –>

- HR Portál -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes