Jól bírta a terhelést a Megyeri híd

42, homokkal megrakott kamionnal tesztelték szombat este a Megyeri hidat. Az építő szerint eddig minden rendben van, a vártnál jobbak az értékek, de vasárnap éjjel újra tesztelnek.

 

Jól bírta a terhelést a Megyeri híd a teherbírási próbán, a szerkezet kevesebb mint fél métert hajlott meg a mintegy félszáz kamion alatt – mondta Rapkay Kálmán, a kivitelező Hídépítő Zrt. igazgatója vasárnap az előző esti tesztelésről az MTI-nek. A tervek szerint legkorábban szeptember végén indulhat meg az autóforgalom a hídon.

"A tegnap esti teherállásoknál mért lehajlások rendre kicsivel alacsonyabbak voltak, mint a tervezett érték. Eddig minden rendben van. A híd pont olyan, ahogyan terveztük" – mondta Rapkay Kálmán. Amikor a legtöbb teherautó állt a hídon, akkor sem hajlott meg a szerkezet fél méternél jobban. A híd leghosszabb szakaszát két éjjel tesztelik, a szombati próba után vasárnap is teherautók vonulnak a szerkezetre – mondta az igazgató.

A próba során összesen 42, homokkal megrakott teherautót engednek a hídra, ezeknek összsúlya egyenként 43 tonna. A méréseket azért éjszaka végzik, hogy a napsütés okozta hőmérséklet-különbség a híd teteje és alja között ne befolyásolja a mérési eredményt – tette hozzá Rapkay Kálmán. A híd többi részét is teherautókkal tesztelték. A kamionok ilyen jellegű használata egyébként nem szokatlan: a kőröshegyi völgyhidat és a dunaújvárosi hidat is így próbálták ki.

 

További részletek ->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes