Jöhet a kínai Amway Magyarországra

Jövő év elején Budapesten nyílna meg Kína befektetésösztönzési ügynökségének (CIPA) európai központi irodája. Kilátásban vannak autógyártók és az egészségiparban működő Tiens-csoport projektjei is – írja a Napi.

Az egész régióban igen aktív Kína, hiszen szerb és bolgár beruházások mellett a román befektetési lehetőségek iránt is érdeklődik kelet-ázsiai ország. Ugyanakkor ez nem fenyegeti a magyar pozíciókat, nyilatkozta Wolf Csaba a Napinak. Az ITDH Hungary pekingi irodavezetője elmondta, a CIPA első külföldi irodája Budapesten lesz. Korábban arról volt szó, hogy már az idén megkezdheti működését az egység, ám ez 2010 első negyedévére csúszik. A feladatkör viszont bővül: az egész unió területén lévő befektetési lehetőségek felkutatása lesz a feladata.

Magyarország előnye a kínai tőkéért folytatott versenyben, hogy itt van a régió legnagyobb kínai kolóniája, van két tannyelvű iskola, és itt van az egyetlen Bank of China fiók is. Wolf megemlített több beruházást, amelyek előkészítései különböző stádiumban vannak. Az biztosnak tűnik, hogy a Huawei Technologies legnagyobb gyártóbázisa nálunk lesz, az autógyártókkal viszont még nincsenek döntés közeli állapotban. Aláírás előtt áll a Tiens-csoport magyarországi projektje. A táplálékkiegészítőket, kozmetikumokat, egészségügyi termékeket előállító cég gyártóközpontot és logisztikai centrumot építene. A csaknem 100 országban működő társaság mlm-módszerrel forgalmazza termékeit.

- portfolio -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes