Jelentős létszám- és flottabővítés a Waberer’s-nél

A 2012-es eredményekre alapozva minden korábbinál ambiciózusabb üzleti tervet fogadott el az idei évre a Waberer’s International Zrt. igazgatósága. Európa egyik meghatározó közúti fuvarozási társasága a stagnáló nemzetközi fuvarpiac körülményei között ugyanis növelni tudta árbevételét, amely 2012-ben elérte a 377,5 millió eurót (mintegy 110 milliárd forint). Az EBITDA (a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény) csaknem 10 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi értéket 52,4 millió euró (több mint 15 milliárd forint). A 4200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat különböző adónemekre összesen 5,7 milliárd forintot fizetett.

Waberer's

A társaság az elmúlt üzleti évben is növelte működésének hatékonyságát. Fuvarozási portfolióját megtisztítva szolgáltatásainak minőségét elsősorban a hagyományos raklapos áruk továbbítása területén javította, és növelte jelenlétét a tartós élelmiszerek és a háztartás-vegyipari termékek fuvarozási piacán is. Részesedése nőtt a legfontosabb nyugat-európai piacokon: átlagos heti felrakásainak száma Németországban 1100, Franciaországban 650, Olaszországban 500, az Egyesült Királyságban 550 rakomány volt. A társaság a kulcsfontosságú európai célállomások mellett rendszeresen juttat el küldeményeket Kis-Ázsiába, a Közel-Keletre és a selyemút mentén fekvő országokba is. A legkorszerűbb Euro 5-ös vontatókkal meghajtott szerelvények útvonalainak több mint 65 százaléka harmadik országos, azaz Magyarországot nem érintő fuvar volt. A rakottsági mutató 90 százalék fölött stabilizálódott. A flotta által 2012-ben megtett összesített fuvarkilométer a Föld-Nap távolság több mint kétszerese volt.

Waberer’s International Zrt. 700 új vontató és 500 pótkocsi beszerzésével frissítette flottáját, amely az elmúlt évben 130 szerelvénnyel bővült tovább. A vállalat három éves informatikai fejlesztési programja részeként folytatta telematikai és vállalatirányítási rendszereinek korszerűsítését. A dinamikus organikus fejlődés mellett a cég az év során akvizíciókat is végrehajtott, illetve késztett elő. A nemzetközi fuvarozás területén eredményes magyar tulajdonú Transpont Hungária Kft. integrációja befejeződött, a belföldi hűtőfuvarozás piacvezető Szemerey Transport Zrt. többségi részesedésének megszerzése 2013 elején zárult le. A felvásárlások mellett is csaknem kétszeresére növekedett a társaság külső adósság arányára vetített saját tőkéje.

A társaság struktúrájának az elmúlt években végrehajtott átalakítása, az árukezelési folyamatok és a fuvarirányítás optimalizálása megteremtették a feltételeit annak, hogy 2013-ban a Waberer’s International Zrt. az elmúlt évihez képest jelentősen növelje értékesítési árbevételét és eredményét. Az üzleti terv rendkívüli mértékű növekedést irányoz elő az árbevétel és magas, kétszámjegyű növekedést az EBITDA tekintetében. Az alig növekvő európai ipari kibocsátás és az ellátási láncban prognosztizálható stagnálás viszonyai között a társaság fejlődésének legfőbb motorja továbbra is a hatékonyság javítása, amelyet az eszközállomány és az állományi létszám bővítése kísér. Mindezek együttesen teszik lehetővé, hogy a Waberer’s a megrendelők logisztikai költségeinek a versenytársakhoz képest nagyobb arányú csökkentésével lépjen fel a nemzetközi fuvarpiacon.

A Waberer’s International Zrt. áttért az euró alapú könyvelésre részben azért, mert bevételeinek döntő hányada ebben a pénznemben keletkezik, másrészt azért, hogy csökkentse a forint euróhoz viszonyított árfolyamának ingadozásaiból eredő kockázatokat. A cég pénzforgalmának az európai valutában való vezetése hozzájárul a tervezett tőzsdei bevezetés előkészítéséhez is. A dinamikus organikus növekedés feltételeinek állandó javítása mellett a társaság folytatja újabb akvizíciós célpontok felkutatását Magyarországon és a közép-európai régió országaiban.

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes