Újabb visszahívásról döntött a Toyota

Folytatódnak a Toyota-visszahívások; a japán autógyár szerdán jelentette be, hogy 50 ezer Sequoia terepjárót hív vissza az Egyesült Államokban.

A 2003-as modellévben gyártott sport terepjárókat egy olyan meghibásodás lehetősége miatt rendelik vissza, amely a járművek váratlan lassulását idézheti elő. A problémát az elektronikus menetstabilizáló (ESC) rendellenessége okozza.
A probléma a Toyota közlése szerint nem okozott balesetet vagy sérülést. A cég amerikai képviselete úgy tájékoztatott, hogy az ESC bizonyos esetekben alacsony sebességnél működésbe lép, és a vezető nem tudja elérni a kívánt gyorsulást. A visszarendelt járműveken szoftverfrissítést hajtanak végre az ESC meghibásodási lehetőségének kiküszöbölésére.

A Toyota egy hete jelentette be, hogy 34 ezer Lexus GX 460 és Land Cruiser Prado 150 terepjárót hív vissza világszerte, hogy elvégezzen egy módosítást a gépkocsi stabilitásának javítása céljából. A japánok egy héttel korábban ideiglenesen felfüggesztették a Lexus GX 460 terepjárók forgalmazását az Egyesült Államokban, miután egy befolyásos amerikai magazin stabilitási hibákat tárt fel egy tesztvezetés során. Kiderült, hogy a gépjármű nagy sebességnél, 90 kilométer/óra felett történő hirtelen irányváltáskor kisodródhat, végső esetben fel is borulhat.

A Toyota ősz óta világszerte több mint 8 millió autóját rendelte vissza különféle meghibásodások, közöttük a gázpedál beragadásának kockázata miatt. A cég múlt héten jelentette be: új, gyorsreagálású elemző központot hoztak létre Amerikában, hogy azonnal válaszolni tudjon a járműveinek nem akaratlagos gyorsulásával kapcsolatos esetleges panaszokra.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes