Újabb problémás vasútépítő tender

image

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nek újra kell értékelnie a Záhony térségi széles nyomtávú vágányhálózat felújítására kiírt közbeszerzést, s 3 millió forint bírságot kell fizetnie.

Miután a múlt héten a Gazdsaági Versenyhivatal hatalmas bírságot szabott ki a kartellező vasútépítő cégekre, most újabb ilyen jellegű tenderrel akadt probléma: a nyertes konzorcium nem adott be minden dokumentumot, ami a tenderkiírásban fel volt sorolva.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nek a hiánypótlás után újra kell értékelnie a Záhony térségi széles nyomtávú vágányhálózat felújítására és építésére kiírt közbeszerzést, illetve 3 millió forint bírságot kell fizetnie – a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) erről szóló határozata a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

A tavaly decemberben megjelent közbeszerzési felhívásra 4 ajánlat érkezett. Ezek: az Euro-Híd-Wiva Konzorcium (vezetője az A-Híd Építő Zrt., tagjai pedig a Vasútépítők Kft., a H.F. Wiebe GmbH & Co. KG, és az EuroAszfalt Kft.), az ajánlati ár 12,9 milliárd forint; az Eurokapu-2011 Konzorcium (vezetője a Swietelsky Vasúttechnika Kft., a tagjai pedig a KÖZGÉP Építő- és
Fémszerkezetgyártó Zrt., a Szentesi Vasútépítők Kft., továbbá a KELET-ÚT Építőipari, Beruházó és Szállítmányozó Kft.) 13,9 milliárd forint; az S-D Konzorcium (vezetője a prágai Subterra a. s., a tagja pedig a pozsonyi Doprastav a. s.) 13,4 milliárd forinttal; végül pedig a Záhony II. Konzorcium (vezetője az OHL ZS a.s., a tagjai pedig a Nemzetközi Vegyépszer Zrt., a Középszolg Kft., valamint az Arcadom Zrt.) 13,5 milliárd forintos ajánlati árral.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes