Újabb kitüntetés a hatvani Bosch gyárnak

A Budapesti Corvinus Egyetem német nyelvű vállalat-gazdaságtani szaka a közelmúltban adta át az intézmény ezüstérmét a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nek. A szak ezúton fejezte ki köszönetét a vállalatnak nemcsak az anyagi, hanem a szakmai támogatásáért is – olvasható a cég sajtóközleményében.

Az egyetemnek nyújtott fejlesztési- és szakmai támogatásért járó oklevelet Dr. Mészáros Tamás, a Corvinus Egyetem rektora és Dr. Simon Judit az egyetem Deutschsprachiger Studiengang igazgatója adta át ünnepélyes keretek között.

Thomas J. Schönenberg, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója a díjátadás alkalmával elmondta, hogy a kezdetektől tagja annak a német, többségében vállalatvezetőkből alakult egyesületnek, mely évek óta tevékenykedik Magyarországon többek között azzal a céllal, hogy német nyelvű gazdasági képzések támogatása által tanulmányi ösztöndíjakkal, szakmai programokkal motiváljon magyar egyetemistákat.

"Magánemberként és felelős üzletemberként egyaránt fontosnak tartom a két ország közötti gazdasági- és kereskedelmi párbeszédet és a kapcsolatok ápolását, fejlesztését. A német nyelvű gazdasági képzésekben résztvevő magyar diákok biztosíthatják ennek fenntartását a jövőben" – tette hozzá Schönenberg.

A Deutschsprachiger Studiengang in Betriebswirtschaftslehre 1993 óta működik a Budapesti Corvinus Egyetememen. Célja, hogy a magyar diákoknak lehetőséget nyújtson arra, hogy gazdasági ismereteiket német nyelven is elmélyítsék. A hatvani Bosch gyárral való szakmai munka folytatódik, a jövő évi együttműködést most készítik elő, melyben az eddigieken túl ígéretes ösztöndíj-támogatás, és újszerű esettanulmány verseny kiírása is szerepel.

"A német nyelvű képzésben való aktív szerepvállalás mellett a Bosch csoport évek óta szoros szakmai együttműködések keretében támogatja a hazai felsőoktatás számos intézményét. A financiális, fejlesztési támogatások által az egyetemek emelni tudnak az oktatási körülményeik nívóján. A legfontosabb szempont számunkra mégis a szakmai együttműködés, az innovatív gondolkodás, hiszen a gazdaságnak és a piacnak magasan képzett, kiemelkedő elméleti és gyakorlati tudással rendelkező szakemberekre van szüksége" – nyilatkozta Fluck Benedek, a Bosch csoport országos humán erőforrás igazgatója.

A Robert Bosch Elektronika Kft.-nek nem ez az első kitüntetése idén: szeptemberben a társaság hatvani gyára megkapta a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Társadalmi Felelősségvállalás kitüntetését.

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes