Újabb ipari park épül Pécsett

Egy új, 165 hektáros ipari parkot alakít ki Pécsett az az osztrák-magyar vegyesvállalat, amelyet az önkormányzat tulajdonában lévő Pécs Holding Zrt. és az IPP Beteiligungs GmbH hoz létre – erősítették meg lapunk információit a városházán.

Újabb ipari park épül Pécsett

Döntés született arról is, hogy a társaság 74 százaléka az IPP, míg 26 százaléka a Pécs Holding tulajdonában lesz. A város a pécsi ipari park 20,7 hektáros területét apportként viszi be az új társaságba, s vállalta, hogy a szükséges, jelenleg döntően mezőgazdasági művelés alatt álló területet ipari övezetté minősíti. Az IPP viszont arra vállalt kötelezettséget, hogy a teljes területet közművesíti, kiépíti az úthálózatot, elvégzi telekalakítást s az ingatlanokat értékesíti.

A jelenleg már 110 hektáros ipari park területét a közelmúltban mintegy 18 hektárral bővítették. A központi források segítségével megvalósított, több mint 600 millió forint értékű beruházás keretében többek között egy új vállalkozói falu is épült, amelybe elsősorban térségbeli kis- és középvállalkozások települtek. Az M6-os autópálya közelében lévő ipari park nagy cégek letelepedésére alkalmas területtel már rendelkezett.

Forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes