Újabb buszt tesztel a BKV

Új buszt tesztel a BKV az 5-ös járaton – mondta el Nemecz Gábor, a BKV fejlesztési és beruházási szakigazgatója. Hozzátette, az utasok is elmondhatjáka véleményüket a járműről az utastérben feltüntetett e-mail címen.

 

Újabb autóbuszt tesztel a BKV a budapesti forgalomban, ezúttal a Scania OmniCity típusú járművét próbálhatják ki az utasok az 5-ös busz vonalán.
A 12 méter hosszú, alacsonypadlós, klíma nélküli, Euro 5-ös motorral felszerelt járművet július 26-tól augusztus 1-jéig próbálhatják ki az utasok, díjtalanul – közölte a cég fejlesztési és beruházási szakigazgatója.

A közlekedési társaság ezúttal is várja a visszajelzéseket. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy megfelelő-e az ülések száma, elhelyezése, az ülések közötti folyosó mérete, a kapaszkodók mennyisége, és a komfortérzetről, az utastájékoztatás minőségéről, valamint a busz külleméről is várják az utasok véleményét.
Legutóbb az Ikarus új fejlesztésű szóló autóbuszát tesztelték a BKV-nál , korábban pedig egyszerre két magyar csuklós buszt, a Credo Citadellt és az Ikarus 187V-t próbálhatták ki két héten keresztül az utasok.

Középtávon ezer autóbusz lecserélése válik időszerűvé, mivel a buszpark jelentős része nagyon rossz műszaki állapotban van. Nemecz Gábor, a cég fejlesztési és beruházási igazgatója elmondta, ez nagyjából 60-80 milliárdos költséget jelent, amit a BKV nem tud kigazdálkodni. Az igazgató szerint a közbeszerzési törvény nem ad lehetőséget a hazai gyártók előnyben részesítésére, de az egyenlő feltételeket a pályázat során biztosítani fogják.

Forrás: inforadio.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes