Újabb autópálya-szakasz körül áll a bál

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) újra megsemmisítette az M9 autóút 51. és 54. számú főutak közötti szakaszának kivitelezésére indított közbeszerzési eljárást, az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. újra értékeli a tendert – közölte a NIF kedden az MTI-vel.

A NIF Zrt., mint ajánlatkérő március 31-én indított nyílt közbeszerzési eljárást az M9 autóút 51. és 54. számú főutak közötti szakaszának kivitelezésére. A felhívásra 10 ajánlat érkezett. A NIF a GRANIT Hungária Kft.-t nyilvánította nyertesnek az augusztus 5-én megtartott eredményhirdetésen.

A döntést a Közbeszerzési Döntőbizottságnál a tenderen részt vevő egyik ajánlattevő megtámadta, így nem kerülhetett sor a szerződés megkötésére. Jogorvoslati eljárás indult, ennek eredményeképpen a KDB újra értékeltette az ajánlatkérővel a pályázatokat. A NIF Zrt. az újraértékelés után is a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást nyújtó GRANIT Hungária Kft. pályázatát találta a legjobbnak. Az újbóli eredményhirdetésre október 9-én került sor.

A korábbi jogorvoslati eljárást indító ajánlattevő október 19-én ismételten jogorvoslati kérelemmel fordult a KDB-hez. A jogorvoslati eljárásban a szerződéskötést a KDB nem tiltotta meg, így a NIF a nyertesként kihirdetett ajánlattevővel szerződést kívánt kötni. A GRANIT Hungária Kft. november 2-án kelt levelében arról tájékozatta a NIF Zrt.-t, hogy az eredeti szerződéses feltételekkel nem kíván szerződést kötni, ezért az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárást szerződéskötés nélkül lezártnak tekintette.

A KDB a jogorvoslati eljárást lefolytatta, a kérelmet elbírálta, határozatát november 18-án meghozta. A KDB a kérelmező által benyújtott dokumentumokból megállapította, hogy a nyertesként kihirdetett ajánlattevő, azaz a GRANIT Hungária Kft. meghatalmazott képviselőjének már nem volt képviseleti joga az ajánlat fenntartásáról szóló nyilatkozat, valamint a hiánypótlás benyújtásakor, ezért a KDB az ajánlat érvénytelenségét állapította meg. Így az ajánlatkérő eljárást lezáró döntését megsemmisítette a döntőbizottság.

Az eljárásban az ajánlatkérőt nem marasztalta el a KDB. A határozat értelmében új döntést hoz a NIF, erről annak megtörténtekor ad tájékoztatást.

- mfor.hu –

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes