Új trendek a menedzsmentoktatásban

Vállalatvezetők szerint korábban és eredményesebben reagálhattak volna már a válság első jeleire is, ha menedzsereik nem csak a szorosan vett szakterületük fejlődését követnék figyelemmel. Azt igénylik, hogy szakembereik ne csak egy szűk szakterület ismereteit sajátítsák el, hanem képessé váljanak egy szinttel feljebb, a környezeti összefüggésekkel együtt szemlélni az előttük álló akadályokat.

A folyamatos, de egymástól független szakmai és készségfejlesztő képzések helyett egyre több vállalatnál merül fel az igény a nemzetközi menedzsmentprogramokhoz hasonló szemléletű, átfogó, gyakorlatias és a vállalat saját életéből hozott folyamatokra, gyakorlatokra alapozott, hosszú távú programok indítására.

Új elvárások jelentkeznek a képzési módszerekkel szemben is. A gyakran öncélú játékká vedlett tréningmódszereket, de a klasszikus esettanulmányokat is felváltják a saját vállalat problémáit vizsgáló, az üzlet motorját és az összefüggéseket feltáró egyedi projektfeladatok. A trendek ma az üzleti folyamatokat nem szimuláló, hanem azokat testközelből megélő, így a vezetőket a rájuk váró összetett döntési kihívásokban támogató menedzsmentképzések felé mutatnak.

A cikk részletei ->
- hrportal.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes