Új Széchenyi Terv: bővülhet a kistérségi foglalkoztatás

Megújuló Magyarország – Zöld Gazdaságfejlesztés címmel csütörtökön Budapesten került sor az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó szakmai konzultációsorozat második részére – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel.

Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára elmondta: 139 javaslat érkezett az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) vitairatának Megújuló Magyarország programpontjához.

A konzultáció a Zöld Gazdaságfejlesztés fejezetet foglalja magában, azonban számos közös pont fedezhető fel az ÚSZT további hat pillérével (Egészségipar, Otthonteremtés, Vállalkozásfejlesztés, Tudomány-Innováció-Növekedés, Foglalkoztatás, Közlekedés – tranzitgazdaság).

Balogh László, a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke előadásában hangsúlyozta: a jól működő gazdaságok példáiból megtanulhattuk, hogy a megújuló források növekvő alkalmazása jelentős gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő potenciállal rendelkezik.
A zöld gazdaságfejlesztési politika számos eredménnyel járhat. Jelentősen bővülhet a kistérségi foglalkoztatás, csökkenhet a munkanélküliség, javulhat a vidéki foglalkoztatási ráta, nőhet Magyarország versenyképessége.

Mérséklődhet az ország energiafüggősége, a nemzetgazdaság fokozatosan energia-önellátóvá válhat. Felértékelődhet hazánk szerepe a nemzetközi klímapolitika alakításában, új perspektíva nyílhat a hazai agrárium, a gépgyártás és a kutatások előtt. Mindezek együttesen a GDP növekedését és a fizetési mérleg javulását eredményezhetik – hangsúlyozta az elnök.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes