Új nukleáris üzemanyag prototípussal rukkoltak elő

A világ egyik vezető nukleáris üzemanyag-gyártója, a TVEL az Egyesült Államok és Európa mellett az ázsiai piacokon is népszerűsíteni kívánja a nyugati típusú atomerőművek számára kifejlesztett új nukleáris üzemanyag prototípusát, a kvadrat üzemanyag-kazettát.

Advertisement

Az orosz Atomenergoprom holdingba tartozó vállalat Oroszországba, valamint Európa és Ázsia 15 országába szállít nukleáris üzemanyagot, köztük Magyarországra is. A Paksi erőművet több mint 25 éve látja el. Vaszilij Konsztantyinov, a vállalat alelnöke Kínát és Indiát említette a cég legígéretesebb potenciális piacaiként. A vállalat a lehető legnagyobb számú üzemeltetőt kívánja bevonni az új üzemanyag-kazetta engedélyeztetésébe.

A cégvezető szerint a kvadrat üzemanyag-kazetta gyártása más gyártókkal együttműködésben hamarosan elérheti azt a kereskedelmi mennyiséget, amely lehetővé  teszi a nyugati típusú atomerőművek üzemeltetői számára az üzemanyag-beszerzési forrásaik diverzifikálását.

A 76 erőmű-reaktorba és 30 kutatóreaktorba, valamint az atommeghajtású orosz flottába szállító cég alelnöke azt szeretné, ha az új terméket az európai és amerikai piacra való terjesztéssel párhuzamosan hamarosan az ázsiai piacon is hamar engedélyeztetni tudná.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes