Új közlekedési rend lépett életbe áprilistól Budapest belvárosában

Új közlekedési rend lépett életbe áprilistól Budapest belvárosában, mivel befejeződött a belváros új főutcájának kiépítése.

A legtöbb forgalmirend-változás az V. kerület déli részén, a Kossuth Lajos utca – Kiskörút által bezárt területen van. A Kálvin tér felől a Kecskeméti utcába be lehet hajtani, viszont a Szerb utcánál egy süllyedő oszlopot telepítettek, amely csak a 15-ös buszt engedi tovább az Egyetem térre. A Veres Pálné utcát kétirányúsították a Vámház körút és a Só utca között, így onnan ki lehet hajtani a kiskörútra is.

A Veres Pálné utca másik szakaszán, az Irányi utca és a Szerb utca között megváltoztatták a forgalom irányát, mától az Irányi utca felől lehet a Szerb utca felé haladni. A Ferenciek terén az Y-alagút továbbra is használható és be lehet hajtani a Petőfi Sándor utcába is, amely a Harmincad utcáig mindenki által használható. Innen egy süllyedő oszlop csak a BKV buszait engedi tovább a József Attila utca felé. Az autósok a Harmincad utcán keresztül a Deák Ferenc tér irányába mehetnek tovább.

Az Október 6. utca zsákutca lett a Szabadság tér déli részén, az engedéllyel való behajtás lehetősége is megszűnik. Ezen kívül süllyedő oszlopot helyeztek ki az Október 6. utca és az Arany János utca kereszteződésébe is, így a Sas utcáig csak a BKV buszai használhatják az Arany János utcát.
Az Arany János utca haladási iránya az Akadémia utca és Október 6. utca között megfordult, és ki lehet hajtani az Akadémia utcába, illetve Nádor utcába.
A belváros új főutcája projekt keretében felújították az utcákat, járdákat, kicserélték a közműveket, új utcabútorokat helyeztek ki és LED-es közvilágítást kaptak a közterületek.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes