Új közlekedési rend jön a pécsi várfalon belül

A pécsi belvárosban zajló köztér-felújítási programok végeztével nem csak az átépített tereken, utcákban változik meg a közlekedési rend, de szinte mindenütt a városfalon belül – számolt be a bama.hu.

Kőnig Ferenc, a Városfejlesztési Főosztály útügyi referense a lapnak elmondta, hogy fokozottan korlátozott forgalmú övezetbe kerül a Széchenyi tér, amelynek átadása után a Hunyadi útnak a főtér és az alagút közötti szakaszát a korlátozott forgalmú övezetbe sorolják be. Az útnak ez a szakasza is kétirányú marad, kelet felé a Mária utcán, nyugat felé a Megye utcán át lehet majd közlekedni az engedéllyel rendelkezőknek.
Ugyancsak korlátozott forgalmú övezetté válik a Király utcának a Lyceum és a Majorossy utca közötti szakasza a keleti várfal budai kapujának a bemutatása miatt. Az átminősítéssel a Lyceum utca északi vége az engedéllyel nem rendelkezők számára  zsákutca lesz, az alatta lévő szakaszt pedig dél felé egyirányúsítják. Itt tehát megfordul az eddigi délről észak felé tartó egyirányú rend.

A Majorossy utca Király és Bástya utca közötti szakaszát az itt élők kezdeményezésére vonják be a korlátozott forgalmú övezetbe. A Munkácsy Mihály utcában megtartják a legutóbbi változtatás utáni állapotot, azaz keletről nyugatra végig járható és egyirányú lesz, ahogy a Percel utcában is megmarad a nyugatról keletre tartó egyirányúsítás. A Fürdő utca zsinagóga előtti szakasza a fokozottan korlátozott övezetbe kerül, a Kossuth térhez hasonlóan. Emellett megfordul a Goldmark utca, és a Tímár utca Hal tértől Goldmarkig tartó kis szakaszán az eddigi közlekedési irány. A Ferencesek utcája immár a Szent István tértől a fokozottan korlátozott övezethez tartozik hivatalosan is, és ezzel megszűnt a Várady Antal utca, és a Ferencesek utcájának autós csatlakozása.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes