Új jelentés a ProLogis-tól az európai raktárak energiahatékonyságáról

A ProLogis Kutatási Csoportja közzé tette új jelentését, „Mérhető fenntarthatóság: az európai raktárak energiahatékonyságának mérése” (Sustainability Measured: Gauging the Energy Efficiency of European Warehouses) címmel.

Media Park

A jelentés szerint az európai szabályzás kezdeményezései továbbra is a fenntartható, kisebb karbon-kibocsátású létesítményeket preferálják. A jelentés tárgyalja az Európai Unió (EU) 2002/91/EC direktíváját is, amely minden ingatlan tulajdonostól megköveteli, hogy rendelkezzen Energia Teljesítmény Tanúsítvánnyal (Energy Performance Certificate – EPC), amely az épület energia teljesítményét hasonlítja össze az EU direktíva által meghatározott megfelelőségi szabványokkal.

"A „zöld" épületek fokozatosan iparági standarddá válnak az ellátási-lánc iparágban, és európai logisztikai ingatlan szektoron belül is” – mondta Leonard Sahling, a ProLogis Kutatási Csoport első alelnöke. „Eddig főleg a szabályzás okozta, hogy több a fenntartható ingatlan, de mára az épületek használói maguk is felismerik a „zöld” választás valódi előnyeit, és ez a tudás a döntési mátrix jövőbeli megváltozását fogja eredményezni.”

A jelentés szerint az elkövetkező években, az Európában működő vállalatok arra használják majd az EPC minősítéseket, hogy ki tudják választani a leginkább energia-hatékony épületeket, és csökkentsék karbon-kibocsátásukat. A jelentés arra is rámutat, hogy a fenntartható épületekkel elérhető potenciális költségmegtakarítás jelentős lehet, a bemutatott példa, egy Egyesült Királyságbeli épület esetében akár évi 230 000 – 335 000 angol font.

A jelentést Simon Cox, a ProLogis egyesült királysági projektmenedzsmentért és fenntarthatóságért felelős alelnöke, valamint Lisa Graham, a ProLogis európai kutatásokért felelős alelnöke készítette.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes