Új gyárat épít Kecskeméten a Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse Magyarország Kft. 4,5 milliárd forintos beruházással a régi gyáregysége mellett, zöldmezős beruházással új gyárat kíván felépíteni 2011-ben

Az építéséhez állami támogatást, valamint európai uniós társfinanszírozást is szeretne igénybe venni a cég – jelentette be Kecskeméten Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója csütörtökön. A 2011 év elején induló, közel 20 ezer négyzetméter alapterületű modern gyár az év végére elkészülne, és 110 új munkahelyet teremtene.

A müncheni központú cég magyar leányvállalata 8,6 hektáros területet vásárolt, melynek egy része az önkormányzat Déli Iparterületéből áll, de a többi terület vételét is az önkormányzaton keresztül bonyolította a cég. Lepsényi István közlése szerint, a közúti tehergépkocsik és vasúti járművek fékrendszereit gyártó magyarországi leányvállalat idei értékesítése már eléri a 30 milliárd forintot, amely megközelíti a gazdasági válság előtti bevételét.

Zombor Gábor polgármester elmondta: a város 2007-ben vásárolt nagyobb területeket a város iparterületének közelében, így összesen 60 hektár áll további befektetők rendelkezésére. A polgármester arra számít, hogy a Knorr-Bremsével kapcsolatban álló beszállítók, valamint a Mercedes gyár beszállítói közül többen Kecskemétre fogják az üzemüket telepíteni.

Forrás: nol.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes