Új esélyt kaphat a kelet-európai logisztika

Az ellátási láncok lerövidítésével Kelet-Európa logisztikai szektora új esélyt kaphat, a kérdés csak az, hogyan él majd vele – mondta Horváth Miklós, a Magyar Logisztikai Klaszter elnöke a Napi Gazdaság logisztikai konferenciáján.

A nagy cégek rendbe rakták magukat a válság közepedte, most pedig az ellátási láncok átalakításába kezdtek: egyre többen vélik úgy, hogy le kell rövidíteni az ellátási láncokat, azon a helyen beszerezni, ahol a gyártás folyik – mondta Horváth Miklós, a Magyar Logisztikai Klaszter elnöke a Napi Gazdaság logisztikai konferenciáján.

Ennek során, amennyiben Kínából visszatér a termelés, Kelet-Európa kap egy újabb esélyt, a kérdés az lesz, hogy hogyan él majd ezzel a régió. A magyar logisztikának exportorientált gazdaság- és kereskedelempolitikára van szüksége, amely figyelembe veszi, hogy ma Magyarország a multinacionális vállalatokon keresztül ágyazódik be a világkereskedelembe. Ezek után pedig egy ágazati stratégiát kell megfogalmazni – tette hozzá.

Horváth úgy véli, párbeszédre van és lesz szükség az ágazat és a kormány között, illetve – sok más iparághoz hasonlóan – felmerülhetne a logisztikai szektor "megmentése" is, hiszen az autógyártás és az ingatlanszektor után a legnagyobb mértékben a logisztikát érinti a gazdasági válság.

Az elnök szerint a leendő kormány azon üzenete, hogy egy, a korábbitól különböző kormányszerkezetet fogunk látni, azt a kérdést veti fel, hogy ebben fellelhető lesz-e a logisztika.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes