Új buszokat vesz a Pannon Volán

Tizenegy busz vásárlásáról szóló szerződést írt alá a Pannon Volán Zrt. a Kravtex Kft., valamint a Scania Hungária Kft. képviselőivel a baranyai megyeszékhelyen pénteken.

Bemutatták a legmagyarabb buszt

Roszprim Nándor, a vállalat sajtófőnöke pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy közbeszerzés keretében a gyártók kilenc Credo típusú szóló autóbuszt, illetve két Scania OmniExpress reprezentatív kivitelű és különleges kényelmi szolgáltatásokat nyújtó, emelt padlós autóbuszt szállítanak a közeljövőben.

A Pannon Volánnál évek óta több magyar gyártmányú Credo busz szolgál. A most vásárolt kilenc jármű EURO-5-ös IVECO Tector motorral felszerelt és 82 utas szállítására alkalmas. A 332 millió forintba kerülő buszok még az idén forgalomba állnak, és az Ikarus 200-as járműcsalád leginkább selejtezésre érett autóbuszait váltják fel.

A két új Scania autóbusz a szállítási szerződés értelmében 140 millió forintjába került a cégnek, s 2011 áprilisában érkeznek Pécsre. A típus a megnövelt csomagtér miatt hosszabb utakra is alkalmas, a 49 ülő utas pedig a kiépített wi-fi-nek köszönhetően internetezhet is utazás közben. Az új járművek a különjáratokban váltják ki a korosabb autóbuszokat.

A társaság október végén jelentette be, hogy megszünteti a nemzetközi menetrend szerint közlekedő járatait, s december másodikától nem közlekednek autóbuszok a Harkány-Stuttgart, valamint a Pécs-Frankfurt útvonalakon. A belföldi menetrend szerinti járatokon évente 28 millió utast szállít a Pannon Volán Zrt.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes