Ismét megpróbálják

Síntörés a miskolci vonalon. Nem a teljes BKV, hanem a HÉV a villamos és a Libegő működési engedélyét vonták be. Újabb próbálkozás Debrecenben. Új gépkocsi-flotta a MÁV-csoportnak. Miniszteri csúcs Budapesten. Rekordbírság a repülőtársaságoknak. Tekintsék meg hírösszefoglalónkat!

ansaldo

Mezőkövesd | Magyarország — Síntörés lassítja a vonatokat a Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon. Mezőkövesd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomások között a vonatok egy vágányon közlekednek, ezért a járatok átlagosan 10-15 percet késnek. A helyreállítást megkezdték a MÁV Zrt. szakemberei, amellyel várhatóan délre végeznek. A vonatok menetrendje délutánra állhat helyre.

Budapest | Magyarország — A Nemzeti Közlekedési Hatóság által felfüggesztett működési engedély nem a teljes BKV-ra, hanem helyi- és az elővárosi vasútra, valamint a Libegőre vonatkozik. A félreértés miatt Tarlós István főpolgármester vizsgálatot indított. Az NKH által kiadott határozat szerint a cégnek megfelelő üzleti jó hírnévvel, pénzügyi teljesítőképességgel, szakmai alkalmassággal és a felelősségi körébe tartozó baleseti károk megtérítésének alkalmassággal kapcsolatos követelményeknek kell megfelelnie. A hatóság a BKV pénzügyi teljesítőképességével kapcsolatban igazságügyi szakértői véleményt kért, és kapott: a cég nem felel meg a követelményeknek.  A rendelet szerint a BKV-nak rendelkeznie kell a működéséhez szükséges pénzügyi eszközökkel, valamint az engedély benyújtását követő egy évben a várható pénzügyi kötelezettségeit teljesítenie kell tudnia. A hiánypótlásra hat hónap áll a cég rendelkezésére.

Debrecen | Magyarország — Újabb fejezetéhez érkezik a debreceni járműtender. A Közbeszerzési Döntőbizottság ma határoz a vesztes CAF által megtámadott kiírásban. A város új villamosvonalára érkező járműveket az eredeti döntés értelmében az olasz AnsaldoBreda szállíthatja.

Budapest | Magyarország — 350 új gépkocsival frissíti járműparkját a MÁV-csoport – értesült a Blikk. A napilap szerint egészen osztályvezetői szintig biztosítják a szolgálati gépkocsikat, holott a cég vezetői az egész ország területén ingyen utazhatnak a vasúton. A személyautók mellett 615 tehergépjárművet is vásárol a vasúttársaság.

Budapest | Magyarország — Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Budapesten tárgyalt a német szövetségi közlekedési miniszterrel, Peter Ramsauerrel. A tárcavezetők sikeresen megegyeztek a tervezett TEN-T Transzeurópai Közlekedési Hálózat építéséről, valamint a vasúti jogszabály csomag felülvizsgálatáról. A miniszterek elsősorban a magyarországi uniós elnökségi időszakról, a lehetséges együttműködésről és a megfelelő prioritások kialakításáról tárgyaltak.

Sopron | Magyarország – Az uniós forrásokból átépülő Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal soproni szakaszán a Kőszegi úton közös vasúti és közúti csomópontot hoznak létre. Emiatt három, kétszer egy sávos közúti aluljáró, hasonló mennyiségű gyalogos és egy kerékpáros aluljáró készül. A tendert az SMK-Sopron 2010 Konzorcium nyerte, összesen 2 milliárd 178 millió forintos ajánlatával.

Brüsszel | Belgium — Rekord nagyságú, 800 millió eurós pénzbírsággal sújtott az Európai Bizottság összesen tizenegy légitársaságot. A brüsszeli bizottság szerint Európa több vezető légitársasága egymással összejátszva mesterségesen tartotta magasan a légiáru-fuvarozás tarifáját. A bírsággal sújtott cégek között található az Air France és a British Airways áruszállító részlege is.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes