Ismét jól működik az eredetiségvizsgálat

Csütörtöktől csak a Nemzeti Közlekedési Hatóság által engedélyezett, hatósági szerződéssel rendelkező szervezetek végezhetnek eredetiségvizsgálatot, délután 5 óráig 236 telephelyen 253 felhasználó rögzített be adatot az eredetiségvizsgálatot támogató informatikai rendszerbe, amely egy kisebb hiba kivételével üzemszerűen működik – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala az MTI-vel.

A nap során 503 vizsgálatot sikeresen lezártak és 192 vizsgálat volt folyamatban. Délelőtt 10 óra után pár perccel az informatikai rendszer rövid időre leállt. A problémát a rendszer üzemeltetői azonnal azonosították, lokalizálták és elhárították.
Az MTI korábbi híre szerint az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. 2009. december 31-én hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárás során nyert el nettó 4 milliárd 950 millió forintot a járművek előzetes eredetiségének hatósági megállapítását támogató központi informatikai rendszer módosítására és négyéves üzemeltetésére.
A korábban eredetiségvizsgálattal foglalkozó cégek szerint ezt az tette lehetővé, hogy a kormány 2009. december 22-én egyeztetések nélkül, egyoldalúan hozott rendeletben mondta fel a 2011 januárjáig szóló szerződésüket. Az érintett vállalkozások szerint a jogilag is megkérdőjelezhető döntés több ezer munkahelyet sodort veszélybe, ezért januárban petícióban követelték Bajnai Gordon miniszterelnöktől a rendelet visszavonását.
A cégek emellett januárban feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés, gazdasági titok megsértése és hivatali visszaélés miatt. A Fővárosi Főügyészség ezt követően nyomozást rendelt el az ügyben, márciusban az Eclipse vezetőit őrizetbe vették.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes