Ismét szmogriadó van Miskolcon!

Meghaladta a riasztási küszöbértéket január 30-án, és 31-én a szálló por koncentrációja a Búza téren és a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomásokon, ezért elrendelték február 1-jén, kedden a szmogriadót Miskolcon.

szmogriado_20110201.jpg

A Polgármesteri Hivatal felszólítja a lakosságot, hogy Miskolc egész területén mérsékeljék a szilárd (szén, fa) és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, valamint függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket. A légszennyezettség további romlását elkerülendő mindenki mellőzze a személygépjárművek – főként dízel üzeműek – használatát, utazzanak közösségi közlekedéssel, vagy közlekedjenek gyalogosan.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központjának következő napokra vonatkozó előrejelzése:
Térségünkben az időjárást anticiklon határozza meg, a felszín közelében igen hideg, párás, ködös levegő tölti ki a Kárpát-medencét. Az éjjel megérkezett északi áramlás hétfőn reggelre a megye nagyobb részéről elvitte ködréteget, de az alsó légréteget átkavarni nem tudta. A folytatásban, a magasban lassú melegedés indul el, mely még jobban stabilizálja majd a légkör alsó rétegeit. Az egész Kárpát-medencében beáll a ködréteg, melynek vastagsága jelenleg 600-800 m körül van. Szerdán este érkezik majd egy gyenge hidegfront, melynek hatására kissé megemelkedik a ködréteg és csütörtökre átmenetileg a felhőzet is fölszakadozhat. A köd beálltával mérséklődik a napi hőingás, de marad a fagyos, hideg idő. Valószínűleg csak pénteken érkezik olyan légmozgás, mely fölszakítja majd a hidegpárnát.

A következő négy nap tendenciája:

Kedd, szerda: túlnyomóan borult, párás, tartósan ködös idő valószínű zúzmarával. Hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt (10-20 km/h) marad a légmozgás.

Csütörtök: átmenetileg fölszakadozhat a felhőzet. Hószállingózás előfordulhat. A Zemplén környékén átmenetileg megélénkül (20-30 km/h) az északi szél.

Péntek: többnyire erősen felhős, párás, eleinte ködös idő valószínű. Kisebb havazás kialakulhat, a csapadék mennyisége csapadéknyom és 2 mm között valószínű. Időnként megélénkül (20-30 km/h) az északi szél.

forrás: minap.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes