Ismét hitelt venne fel a MÁV – most 5,6 milliárdot

5,6 milliárd forintos folyószámlahitel biztosítására írt ki közbeszerzési eljárást az állami vasutak, melyre augusztus 6-ig várják a pályázatokat, derül ki a Közbeszerzési Értesítő szerdai számából.

A MÁV Zrt. ezúttal összesen 5,6 milliárd forint értékű folyószámla hitelkeretet szeretne igényelni a legkedvezőbb ellenszolgáltatást ajánló pályázótól. A pályázatokat egyébkét a teljes keret egy részére is be lehet nyújtani: 900 milliós, 1,1 milliárdos, 1,6 milliárdos és 2 milliárd forintos részösszegekre is várják az ajánlatokat a vasútnál. A nyertes pályázatokat tárgyalásos eljárás során választják majd ki.

A hitelt változó kamatozással, napi kamatmegállapítással, O/N BUBOR kamatbázissal egy hónapos kamatfizetési periódus mellett kívánja felvenni a társaság. Ez alól egyedül a 2 milliárd forintos rész a kivétel, ezt ugyanis havonta történő kamatmegállapítás mellett, 1 havi BUBOR kamatbázis mellett szeretnék igényelni.

A MÁV-nak egéybként idén nem ez az első hitelfelvételre vonatkozó közbeszerzési kiírása. Májusban egy 27,22 milliárd forintos forgóeszközpótló hitelre, még ugyanebben a hónapban 6,2 milliárd forintos, áprilisban 2 milliárdos folyószámlahitelre írt ki pályázatot. Így a mostanival együtt, a sikeres közbeszerzési eljárások esetén valamivel több mint 41 milliárdra nőne az igényelt hitelek nagysága a társaságnál.

Forrás: MFOR

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes