„Ipari Oscar-díjat” kapott a Tetra Pak

Nulla baleset, nulla hiba, nulla géphiba a termelési rendszer teljes életciklusában

A Tetra Pak az első hazai csomagolóanyag gyártó, amely megszerezte a Japán Üzemi Karbantartási Intézet rangos elismerését.

A Tetra Pak budaörsi üzeme az első magyarországi csomagolóanyag-gyárként elnyerte a Japán Üzemi Karbantartási Intézet (Japan Institute of Plant Maintenance) Gyártási Kiválósági Díját. Az „ipari Oscar”-ként is ismert rangos elismerést a JIPM azon gyártóvállalatoknak ítéli oda, amelyek a gyártási, a vállalatirányítási és az adminisztrációs folyamat minden elemére olyan programot dolgoznak ki és vezetnek be, amely révén az egyes részterületek ún. nem értékteremtő tevékenységei minimalizálhatók, ezáltal pedig veszteségei nullára csökkenthetők. A Teljeskörű Hatékony Karbantartás (Total Productive Maintenance) rendszer eredményességét mutatja, hogy annak révén, a 2006-tól 2009 végéig tartó időszak alatt, a budaörsi Tetra Pak gyár közel 1 milliárd forinttal tudta csökkenteni működési költségeit.

A Teljeskörű Hatékony Karbantartás rendszer célja az, hogy a dolgozók segítségével maximalizálja a termelési rendszer hatékonyságát, a veszteségek előfordulásának megakadályozása révén. „Nulla baleset, nulla hiba, nulla géphiba a termelési rendszer teljes életciklusában” – összegzi a JIMP a Teljeskörű Hatékony Karbantartás jellemző célkitűzéseit. A világon eddig kétezer vállalat részesült Kiválósági Díjban, az általuk elért érdemi sikerek alapján.

A Teljeskörű Hatékony Karbantartás rendszer alkalmazása során a budaörsi Tetra Pak üzemben eddig közel 300 fejlesztési csoport működött. Emellett évente közel 7.200 kisebb-nagyobb, a gépek működését hátráltató rendellenességet detektálnak, és csak a tavalyi évben több mint 1.900 újítási javaslatot adtak be a dolgozók.

A Teljeskörű Hatékony Karbantartás díj kiválósági fokozatát elismerő plakettet a budaörsi Tetra Pak gyár képviselői 2010. március 12-én vették át Kiotóban, ahol 2009-es teljesítménye alapján, a JIPM összesen 73 vállalatnak, köztük egyetlen magyarországi cégként, a budaörsi Tetra Pak üzemnek adta át a Teljeskörű Hatékony Karbantartás díjat.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes