Interkontinentális, vasúti átrakócentrum Tornyospálcán

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt beruházásai közé került a tornyospálcai önkormányzat útépítési projektje, amely egy interkontinentális, világrészek közötti vasúti átrakócentrum, valamint egy logisztikai, szállítmányozási központ kialakítását teszi lehetővé a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen – közölte a helyhatóság vezetője az MTI-vel.

Lukácsi Attila László polgármester elmondta: Tornyospálca határában található egy vasúti átrakóhely, amelyen az európai normál, valamint az ázsiai széles nyomtávú vasúti sínek találkoznak. A MÁV-létesítmény szomszédságában pedig egy 30 hektáros ipari park terül el. Az önkormányzat a két létesítményhez épít új utat, lehetővé téve, hogy azok interkontinentális szállítási feladatokat láthassanak el a jövőben – hangsúlyozta az önkormányzati tisztségviselő.

Az 1.600 méter hosszú új út 11,5 tonnás tengely-terhelhetőséggel, százszázalékos arányú európai uniós és nemzeti támogatással épülhet meg, 163 millió forintos költségből. Lukácsi Attila László, aki független polgármestere Tornyospálcának elmondta még: az interkontinentális vasúti átrakócentrum kialakítása nem igényel beruházást, a jelenlegi vasúti hálózat mostani állapotában is alkalmas a várhatóan jelentősen megnövekedő áruszállítás bonyolítására.

A 30 hektáros ipari területet pedig magánbefektetők már megvásárolták, s ők alakítják ki a logisztikai központot, egy debreceni cég már építi is az első csarnokot az áruraktározáshoz, csomagoláshoz és továbbításhoz.

- mavcargo.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes