Intelligens töltési megoldás elektromos autókhoz

A Schneider Electric elektromos járművekhez kifejlesztett töltőket szállít az EDF és a Toyota közös strasbourgi tesztüzeméhez.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája bemutatta új fejlesztését, az elektromos hálózatról tölthető hibrid járművek (plug-in hybrid vehicle – PHV) strasbourgi próbaüzeméhez szállított töltőit. A próbaüzem az EDF és a Toyota közreműködésével valósul meg. A vállalat által biztosított 135 töltőt a partnercégek parkolóiba és a próbaüzemben részt vevő strasbourgi lakosok otthonaiba telepítik.

A strasbourgi PHV projekt egyedülálló lehetőséget kínál a Schneider Electric töltőinek valós élethelyzetben történő tesztelésére. Minden töltő rögzíti majd a használatával kapcsolatos információkat, így kulcsfontosságú adatokat gyűjt, amelyek segítik a fogyasztói igények megismerését, és még hatékonyabb megoldások fejlesztését.

A Schneider Electric által kifejlesztett infrastruktúra-megoldás lehetővé teszi a járművek akkumulátorainak biztonságos töltését, a feltöltött energia mennyiségét pedig a jármű igényeihez és a hálózat terhelhetőségéhez igazítja. A beépített telekommunikációs rendszernek köszönhetően a töltők tájékoztatni tudják a felhasználókat a töltés állapotáról, emellett szöveges üzenetet tudnak küldeni a jármű tulajdonosának a folyamat befejezésekor.

Mivel a töltők kompatibilisek az intelligens elektromos hálózatokkal, a jövőben képesek lesznek észlelni, ha megújuló energiaforrás is elérhető a hálózatban, és azt választani a töltéshez.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes