Innovációs és Technológiai Transzfer Irodák és képzéssorozatok a határ menti térségben

A Záhony és Térsége Fejlesztési Kft. ügyvezetője, Széles András és a Kárpátaljai Regionális Beruházási és Fejlesztési Központ igazgatója, Vasyl Matiy tartott sajtótájékoztatót amelyen arról számoltak be, hogy ötven határ menti vállalkozás szakembereit érintő képzési sorozat indul el az Innovációs és Technológiai Transzfer Irodák szervezésében.

Az Innovációs és Technológiai Transzfer Irodák létesítésének célja a magyar-ukrán határtérségben működő kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységeinek az ösztönözése. A most induló a képzések szervezésével a partnerek a határtérségben működő vállalkozások innovációs és technológiafejlesztési képességeinek javulását, valamint kutatási eredményeiknek gazdasági hasznosítását kívánják elősegíteni. A projekt keretében elvégzett felmérések szerint, a vállalkozások számára legszükségesebbnek tartott oktatási célterületeknek megfelelően került összeállításra a képzési program: innovációs készségfejlesztés, logisztika, menedzsmentismeret, minőségügy és marketingismeretek. Az első képzésre 2012. február 23-24-én kerül sor Ungváron, a „Gazdaság innovációs fejlődése” címen. A további képzések Ungváron és Záhonyban felváltva kerülnek megrendezésre 2012 április 13- ig, ezzel is ösztönözve a határmenti gazdasági szereplő között kapcsolatépítést. A célterületen működő vállalkozások igényeiknek megfelelően kaphatnak majd komplex szolgáltatásokat is az Innovációs és Technológiai Transzfer Irodáktól, a projektgenerálástól a teljes projekt megvalósításig. Az irodák szolgáltatásai területét folyamatosan bővítik a partnerek, így Vásárosnamény, Kisvárda, és Fehérgyarmat innovációban és a technológiai transzferben érdekelt vállalkozásai számára is könnyebben elérhetővé válik majd. Az uniós támogatással, a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI határon átnyúló együttműködési program keretében megvalósuló projekt várhatóan 2012. szeptember közepén zárul le, és aktív kapcsolatot és hosszú távon is hídképző kapcsot jelenthet a működő vállalkozások és a kutatás-fejlesztési tevékenységet végző intézmények között.

Az Innovációs és Technológiai Transzfer Irodákról

Az Innovációs és Technológiai Transzfer (ITT) irodák – nevüknek megfelelően – annak érdekében jönnek létre, hogy segítsék a vállalkozási az innovációs tevékenységét, és hogy segítsenek a kutatás-fejlesztéssel (K+F) foglalkozó, gyakran nem piacai szereplőként működő szervezeteknek (pl. kutatóintézet, egyetem, főiskola), hogy megtalálják a "vevőt" saját piacképes tanulmányaikra, fejlesztéseikre, újításaikra. Az irodák célja, hogy támogassák a vállalkozásokat több, innovációhoz kapcsolódó szolgáltatással (mint például a partnerek felkutatását, tréningek, tanácsadás), tájékoztassa őket a legújabb trendekről és kutatási tevékenységekről és olyan találkozókat és eseményeket szervezzenek, ahol a szakmai szervezetek és a nyilvánosság találkozhatnak, és megvitathatják a problémákat és/vagy igényeket. Az ITT irodák a legújabb innovációkról tájékoztatják a partnereket és minden releváns adatot és elérhetőséget tartalmazó adatbázist is kialakítanak a vállalkozások és a K+F intézmények egymásra találása érdekében.

Forrás: FORENSYS

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes