Inkubátor-üzemcsarnok induló vállalkozásoknak

Új üzemcsarnokkal gazdagodott a jászfényszarui ipari park, a létesítményt azoknak a vállalkozásoknak építették, amelyek tevékenységük kezdetén még önálló telephelyet nem képesek kialakítani, de a bérleti díjat ki tudják gazdálkodni.

Első lépcsőben a betelepülő vállalkozás a csarnok bérbe vételével csökkenteni tudja a kockázatokat és anyagi terheket, később az ipari parkban történő saját terület vásárlásával saját telephelyet tud kialakítani.

Az új üzemcsarnok 265 millió forintért készült el, megépítéséhez sikeres pályázat révén az üzemeltető az ÚMFT Észak-Alföldi Operatív Programjától a költségek közel felét nyert el támogatásként. A létesítmény hasznos területe 1848 négyzetméter, két csarnokrészből áll, így megosztva is bérelhető.

Jászfényszaru önkormányzata 1998-ban döntött arról, hogy a település északi részén ipari parkot létesít. A terület Budapesttől 60, az M3-as autópályától 12 kilométerre található, a Ferihegyi repülőtér 52 kilométer megtétele után érhető el. A vasúttól való távolsága másfél kilométer, kitérővágány és rakodási lehetőség biztosított. Az ipari parkban évek óta sikeresen működik több multinacionális cég is, így a Samsung Electronics Magyar Zrt., a Modus Link Magyarország Kft., a Hirsch Porozell Kft. A helyi iparűzési adó 1,6 százalék, és 2,5 millió forint adóalapig az önkormányzat teljes adómentességet biztosít a vállalkozásoknak.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes