Ingyenes lesz-e az M3-as bevezető szakasza?

Kampánytéma lett az M3-as autópálya bevezető szakaszának ingyenessé tétele. Ezt tizenkét kistérségi önkormányzat kéri Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztertől. Az ügy azonban azért is fontos, mert az uniós elnökség legtöbb ülését jövőre Gödöllőn tartják meg.

Az M3-as autópálya Gödöllő és Budapest közötti, bevezető szakaszának ingyenessé tételét kezdeményezte Gödöllő és a kistérség 11 önkormányzata. A veresegyházi Fidesz elnöke, Szabóné Tolnai Ildikó azonban azt állítja, hogy Veresegyház polgármestere, Pásztor Béla érthetetlen módon ellenzi az agglomerációba kiköltöző, de munkába és iskolába zömmel Budapestre járó, több ezer ember számára fontos kedvezményt.

Az ügy gyorsan kampánytéma lett, de már csak azért is fontos, mert az uniós elnökség legtöbb ülését jövőre Gödöllőn tartják meg.
Veresegyház támogatja az M3-as autópálya bevezető szakaszának ingyenessé tételét – szögezte le az InfoRádiónak a település polgármestere, Pásztor Béla, aki szerint ezt eddig azért nem tudta elmondani, mert nem keresték meg az ötlettel.

A polgármesterek egyébként az M5-ös példájára, illetve egy olyan korábbi kormányhatározatra hivatkoztak, amely szerint az M3-as autópálya M31-es és M0-s közötti szakaszát díjmentesen használhatják majd az autósok.

A levelet Gémesi György gödöllői polgármester, a kistérség elnöke, valamint Pécel Szada, Isaszeg
Csömör, Dány, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Valkó, Vácszentlászló és Zsámbok önkormányzatának vezetője írta alá.

 

Herczeg Zsolt

Forrás: inforadio.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes