Indul az elbocsátás a komáromi hajógyárban

Május elsejével 79 alkalmazottjától válik meg a komáromi hajógyár. Az üzem még februárban jelentette be mind a 300 dolgozójának elbocsátását. Azóta történtek lépések a hajógyár megmentéséért, egyelőre kézzelfogható eredmény nélkül.

„Próbáltuk tenni, amit lehet, de úgy tűnik, sajnos ehhez a radikális lépéshez kellett folyamodnunk“ – nyilatkozta Peter Bulla, a hajógyár vezérigazgatója.
Elmondása szerint elképzelhető olyan forgatókönyv is, hogy a most elküldött dolgozókat később visszaveszik. Előbb azonban meg kell kötni két, pénzügyi fedezettel redelkező szerződést egy német megrendelővel, két hajó legyártásáról.
A komáromi hajógyár továbbra is tárgyal az állami tulajdonú Eximbankkal arról, hogy a pénzintézet hitelt vagy hitelgaranciát nyújtson. Bulla szerint a tárgyalások még 3-4 hónapig eltarthatnak. Az Eximbank pozitívan áll a probléma megoldásához, azonban a helyzet bonyolultsága sok időt vesz el.
Az elbocsátott dolgozók egy év múlva térhetnek vissza leghamarabb. Most azokat küldték el, akik egy hajó gyártásának utolsó szakaszát végzik.
A vezérigazgató már korábban jelezte, most acélkonstrukciók gyártására próbálnak összpontosítani, nemrégiben a Morva folyón átívelő új híd építésében is részt vettek.

Forrás: Bumm

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes