Idén is lehet pályázni a CSR Hungary Díjra

Újra pályázhatnak a felelősen működő cégek a CSR Hungary Díjra, mely a hiteles CSR (vállalatok társadalmi felelőssége ) támogatását tűzte ki célul.

CSR menedzsment nagyvállalatok, CSR menedzsment kkv-ék, Közös felelősség, valamint a CSR Junior kategóriákban várják a jelentkezőket 2010. október 15-ig a szervezők.
"Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján nagyobbrészt a budapesti székhelyű nagyvállalatok használták ki a pályázati lehetőséget. Szeretnénk ha 2010-ben már nem csak a "fővárosé lenne a CSR!" – hangsúlyozta Takács Júlia, a Díjat alapító ügyvezető.

- Ennek érdekében kommunikációs csatornáinkon keresztül az ország többi régiójában működő vállalkozást is ösztönözni szeretnénk a jelentkezésre. Örülnénk, ha idén a mezőgazdaság és a szolgáltató szektort képviselő pályázók száma is növekedne – fogalmazott.
A (térítésmentes) pályázatokat Bíráló Bizottság összetételét tekintve az alapítók és az együttműködő üzleti, szakmai szervezetek arra törekedtek, hogy a gyakorlati üzleti életben, menedzsment rendszerben is jártas, tekintélyes magyar szakemberek több területről, több szempontból tudják megközelíteni a társadalmi felelősségvállalást. Sok esetben nemzetközi tapasztalatokkal is párosul az adott terület szakmai tudása.

A bizottság elnöke Takács János, az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft vezérigazgatója, tagok: dr. Gonda György, az IBS menedzsment tanszékének a vezetője, Mészáros Tamás, a Corvinus Egyetem rektora, dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, dr. Rudnay János, a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának az elnöke, Szabó Tamás, az SKF vezérigazgatója.

Az értékelés alapja a CSP modell (Corporate Social Performance- CSR teljesítmény mérés-nemzetközi értékelési rendszer). Indikátorainak nem könnyű eleget tenni, amellett, hogy a magyar cégek leginkább a CSR egyes területeire, illetve néhányszor főként a kommunikációra fókuszálnak.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes