Hétvégi munka

Tovább folytatódik a Pozsonyi utcai aluljáró átépítése. Egyvágányú közlekedés a gödöllői és a ráckevei HÉV-en. Továbbra is a Stadionokig jár a 72-es troli. Ismerjék meg az előttünk álló forgalmi változásokat!

title

 

Két napra ismét kettévágják a 14-es villamost. November utolsó hétvégéjén folytatják a Pozsonyi úti aluljáró átépítését, ekkor a korábbi gyakorlatnak megfelelően Lehel tér felől a Gyöngyösi utcáig, míg Káposztásmegyerről Angyalföld kocsiszínig járnak a villamosok. A kimaradó szakaszon villamospótló autóbuszokkal, a 30/30A és az ideiglenesen megállított 20E járatokkal utazhatnak. A villamospótló Újpest központ és a Gyöngyösi út között közlekedik.

PB011191

A ritka 12-es mellett ezúttal a sűrűbb 14-esnek is el kell férnie Angyalföld kocsiszín előtt

PB011192

A pótlóbuszokra legegyszerűbben a kocsiszínnél lehet átszállni

PB011198

A Lehel téri ágra ezúttal Baross kocsiszín ad járműveket. Nem volt ez másként a korábbi vágányzárkor sem, de akkor a 28-as és a 37-es villamosról áthelyezett Tátrák Hungária kocsiszínből, a Combinók otthonából álltak ki. Sajnos a Tátrák célfilmje nem tudta a viszonylatot

Karbantartási munkákat végeznek a ráckevei HÉV vonalán november 28-án vasárnap, ezért a vonatok 6.40-től 20.30-ig Dunahíd forgalmi kitérő (Dunaharaszti külső állomás) és Szigetszentmiklós Gyártelep között egy vágányon közlekednek. A HÉV-ek ekkor a Ráckeve irányú peronok mellett állnak meg. A vonatok menetrendje Budapest irányában a 6.11-es és a 20.07 közötti indulásoknál kis mértékben megváltozik, két perccel később indulnak el Tökölről, illetve Ráckevéről.
A gödöllői vonalon éjszaka fognak dolgozni a másnap reggeli üzemkezdetig: november 26-án, 27-én és 28-án 23.05-től, míg november 29-én és 30-án 21.45-kor kezdődik a vágányzár. Ekkor a vonatok Mogyoród és Gödöllő között egy vágányon közlekednek. A menetrend csak hétfőn és kedden változik: az utolsó két gödöllői vonat Mogyoród állomáson négy, illetve öt percet várakozik a Gödöllőről érkező szerelvény miatt. Hétfőn és kedden a vágányzár ideje alatt a HÉV-ek mind a két irányban az Őrs Vezér tere irányú peronoknál állnak meg.

230_72_aranyjanosA 72-es trolibusz az útszakadás miatt új hálózati kapcsolatot nyújt. Az eldugott utcában lévő végállomása helyett a Stadionokig közlekedik, elérve a 2-es metrót és a távolsági buszpályaudvart

(fotók: Óvári Péter)

Várhatóan november 30-án térhet vissza eredeti útvonalára a 72-es trolibusz. A járat az Ajtósi Dürer sor és a Hermina út kereszteződésében történt útszakadás miatt a Stadionokig közlekedik (útközben a 75-ös troli megállóit veszi igénybe és megáll a 77-es troli végállomásán is), ezért nem érinti a Thököly útnál lévő végállomását.

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes