Háromszáz munkahelyet teremt a kaposvári ipari park

Háromszáz munkahelyet remél Kaposvár polgármestere az átadás előtt álló keleti ipari parkban, amelynek kialakítása 68,5 millió forintos európai uniós támogatással összességében 177 millió forintba került.

Szita Károly (Fidesz) polgármester szerdai sajtótájékoztatóján közölte: két hét múlva elkészül a 16 hektáros terület közművesítése, azt követően legalább hat, Kaposváron gyáregységet, üzemet építeni kívánó cég letelepedésére számítanak.

Az önkormányzat az ipari hűtőgyártással foglalkozó német-spanyol Cabero Kft.-vel meg is kötötte a szerződést – mondta a polgármester. Hozzátette: a társaság 70 munkahelyet teremt úgy, hogy egyetlen kaposvári cégnek sem jelent konkurenciát.
Szita Károly szerint további két vállalkozással előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, amelyek jelenleg arra várnak, hogy az iparfejlesztésre benyújtott pályázatuk támogatást nyerjen.

A kaposváriak számára kiemelt fontosságú ez a fejlesztés, hiszen a hasznosításra váró taszári reptér, illetve az M9-es autóút közelsége miatt számos munkahelyteremtő beruházás indulhat meg a közeljövőben – hangsúlyozta polgármester. Hozzátette: Kaposvár továbbra is elsődleges feladatának tekinti az itt élők biztonságának megteremtését, s ennek elengedhetetlen feltétele, hogy a városban új munkahelyek szülessenek.
A polgármester közölte: a cél az, hogy a város elérje az Európai Unió foglalkoztatási rátáját, ehhez a következő időszakban 1.800 munkahelyet kell teremteni Kaposváron és környékén.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes