Hárommilliárd forintos forgalomtechnikai programot fejezett be a Közút

Nyár elejéig 15 ezer kilométernyi útszakasz kapott új burkolati jelet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton.

image

Emellett több kisebb-nagyobb forgalomtechnikai beavatkozást is elvégeztetett a közútkezelő az év első felében külső kis- és középvállalkozók bevonásával. A két forgalomtechnikai program megvalósítása mintegy 3 milliárd forintba került. 

Csaknem 15 ezer kilométeren kapott új burkolati jeleket a Magyar Közút által üzemeltetett 30 ezer kilométeres országos közúthálózat június közepéig. „A nyertes kivitelezők a legsürgősebb beavatkozásokat még múlt ősszel elvégezték, idén tavasszal pedig folytatták a megkezdett munkát. A program összeállításakor elsősorban azokat a helyeket jelölte ki társaságunk, ahol a leginkább elkoptak vagy már alig voltak láthatók a felfestések” – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

A burkolatjelek felfestése mellett más közlekedésbiztonsági beruházási programot is indított a társaság, több mint 1,3 milliárd forint értékben. Közel 70 helyszínen voltak kisebb-nagyobb forgalomtechnikai beavatkozások szerte az országban. Így többek között új, veszélyt jelző táblákat helyeztek ki, burkolati prizmákat telepítettek, több csomópontot pedig jelzőlámpássá alakítottak át, sőt néhány helyen csomópont-átépítést és ívbővítést is végeztek a tenderen nyertes kis- és középvállalkozások. Ezenfelül két megyében egy-egy csomópontot is átépítettek. A Közút lakott területen belül is végeztetett forgalomtechnikai beavatkozásokat. Így például új gyalogos-átkelőhelyeket létesítettek, meglévő gyalogos-átkelőhelyeket egészítettek ki középszigettel és jelzőlámpával, településkaput alakítottak ki, autóbusz-megállóhelyeket építettek, csomóponti jelzőlámpát telepítettek – szerte az országban. Mindezen felül hét megyében, összesen 33 helyszínen már meglevő jelzőlámpás csomópontok korszerűsítésére is lehetőség nyílt.

„A Magyar Közút megkezdte a jövő évi forgalomtechnikai beavatkozások előkészítő munkáit. Így 2011-ben is 1,2 milliárd forintért festhetünk új burkolati jeleket, 1 milliárd forint értében hajthatunk végre kisebb-nagyobb forgalombiztonsági beruházásokat, és mód nyílhat egy 200 millió forintos jelzőlámpa-rekonstrukciós programra is” – tette hozzá a szóvivő.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes