Hírek a sínek mellől

Új szereplő jöhet a pécsi helyi közlekedésben? – A MÁV is beszállna az egri közlekedésbe. –  Megszűnő IC-k és bérmozdonyok a német vasútnál. Híreink röviden.

title

 

Pécs | Magyarország — A bizalom megszűnésére hivatkozva felmondta a szindikátusi szerződést a Pécsi Közlekedési Zrt. kisebbségi tulajdonosa, a Mecsekbusz Kft. Az autóbusz-közlekedés egyelőre nincsen veszélyben, az új járművek beszerzése azonban negyed-fél évet biztosan csúszik. Annyi bizonyos, hogy a tömegközlekedési ügyek kezelésére és a vizsgálat koordinálására biztost nevez ki Páva Zsolt polgármester, a jövőben pedig várhatóan önkormányzati vállalat fogja irányítani a város közösségi közlekedését. A PK Zrt. körüli botrányok miatt a rendőrség vádemelést javasol a társaság vezérigazgatója, Keczer László ellen.

Eger | Magyarország — A MÁV is beszállna az egri városi közlekedésbe. A MÁV Zrt. és a város önkormányzata között szerdán megkötött együttműködési megállapodás értelmében bővülne a Füzesabonyon át Budapestre és Szilvásváradon át Putnokra (!) vezető vasútvonalak menetrendje. Ugyancsak szerepel benne egy, a város északi részén kialakítandó megálló terve, valamint az is, hogy megnyitnák a bezárt tihaméri megállót. Az együttműködési megállapodásban szerepel a busz- és a vasúti pályaudvarokat egyesítő, a közlekedést összehangoló csomópont kialakításának elképzelése. Amennyiben a későbbi pályázati források lehetővé teszik, a fejlesztést közösen valósítja meg a két fél. A szándéknyilatkozat aláírását követően munkacsoportokat hoznak létre a közös munka részleteinek kidolgozására – közölte az önkormányzat.

Berlin | Németország — A dececmberi menetrendváltástól a mai öt vonatból három megszűnik a Berlin–Griefswald–Stralsund vasútvonalon a DB AG tervei szerint. A vonatok alacsony, átlagosan harminc százalékos kihasználtsággal közlekedtek, tudatta az érdeklődőkkel a DB AG. A megmaradó két minőségi gyorsvonatot azonban – amennyiben igény lesz rá – nyaranta és hétvégén egy harmadikkal is kiegészítik. Arról, hogy az IC-vonatok regionális járatokkal pótolják-e, nem nyilatkozott a DB AG szóvivője. Azt mondta, hogy a regionális közlekedés a tartományok hatáskörébe tartozik.

IHO-MZ_2009-09-13_1009
IC-szerelvény élén futott be a berlini főpályaudvarra a DB AG 101 030-5 pályaszámú gépe. Jövőre a mainál jóval kevesebb alkalommal járnak majd minőségi gyorsvonatok Berlin és Stralsund között
(fotó: Magyarics Zoltán)

Berlin | Németország — A német vasút teherszállító üzletága kölcsönmozdonyokkal erősít. A DB Schenker Rail összesen 14 ES 64 F4 típusú mozdonyt bérelt az MRCE Dispoloktól, hogy könnyebben tudja kezelni az egyre növekvő teherfuvarozási igényeket.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes