Hírek a pénztárból

Leállhat a BKV? – Új kijelzőket kap három berlini állomás. – Kevesebb vonat közlekedik Alsó-Ausztriában. Híreink az öreg kontinensről.

title

 

Budapest | Magyarország — Nem kapta meg a BKV az állami támogatás utolsó részletét. A támogatásról még a korábbi kormánnyal állapodott meg a főváros, de a több részletben érkező pénz utolsó darabját, hét és fél milliárd forintot még nem utalt át az ország vezetése. A fővárosi közlekedési vállalat így igen nehéz helyzetbe kerülhet. Július 15. volt az a dátum, amíg a támogatásnak meg kellett volna érkeznie, de még mindig nem jött meg. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester szerint a pénzhiány miatt leállhat a fővárosi tömegközlekedés. Eközben Demszky Gábor főpolgármester levelet írt a kormánynak az ügyben, Nagy Anna kormányszóvivő pedig azt mondta: a kormány nem fogja cserbenhagyni a BKV-t, de azt megvizsgálják, mire költik a támogatást.

Berlin | Németország — A héten elkezdődtek azok a munkálatok, amelyek során három berlini pályaudvar vizuális utastájékoztató berendezését korszerűsíti a DB AG. Berlin-Lichtenberg mellett Hohenschönhausen és Ahrensfelde kap új, korszerű, folyadékkristályos kijelzőt a meglévő lapozós berendezés helyett. Érdekesség, hogy bár mind a három helyen megállnak a gyorsvasúti szerelvények, mégis csak a távolsági vonatok peronját érinti a beruházás.

St. Pölten | Ausztria — Hamarosan kevesebb vonat járhat majd Alsó-Ausztriában. Augusztus 2-ától közel 200 ezer menetrendi kilométerrel kevesebbet teljesítenek a nyári menetrendben az ÖBB vonatai az osztrák tartományban. A mindössze 0,01 százalékos csökkentés összesen 34 vonat megszüntetését jelenti, de cserében 11 új járatot iktattak a menetrendbe. Alsó-Ausztriában naponta 2100 vonat közlekedik, azonban ezek kihasználtságának felülvizsgálata után az év végéig mintegy 450 ezer menetrendi kilométerrel szeretné csökkenteni a megrendelt teljesítményt a helyi közlekedési szövetség. Az ÖBB közleményében jelezte: igyekeznek minél kevesebb kellemetlenséget okozni a vasúton utazóknak, a legkevésbé kihasznált vonatokat ajánlják majd megszüntetésre. A cég hozzátette azonban azt is, hogy a tartomány bármikor újra megrendelheti a megszüntetett vonatokat.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes