Hol becsülik meg legjobban a nőket? – Pályázat cégeknek

Immár negyedik alkalommal írta ki a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a "Legjobb Női Munkahely" című pályázatát, amelynek célja, hogy rámutasson az esélyegyenlőségi szempontok mellett a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére is – olvasható a díj internetes oldalán közzétett pályázati felhívásban.

A Magyarországon működő vállalatok két kategóriában, május 31-ig pályázhatnak a 2010-es év legjobb női munkahelye címre. A díjat 20-250 munkavállalót foglalkoztató közepes, valamint a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatok között osztják ki.
A pályázatban a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség együttműködő partnere a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI).

A pályázatok elbírálásánál fontos szempont többek között, hogy az adott munkahely mennyire teszi lehetővé a munka és a magánélet összeegyeztetését, mennyire tisztességesek a munkafeltételek, biztosított-e az előremenetel, és a készségek fejlesztése.

A Legjobb Női Munkahely 2010 díjakat várhatóan júniusban adják át. A korábbi díjazottak között van például az ELMŰ Nyrt., a Zalavíz Zrt., az SAP Hungary Kft., Microsoft Magyarország, a Fővárosi Gázművek Zrt., és a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt.

A pályázat kiírásával a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség szeretné felhívni a vállalatok figyelmét arra, hogy a nők munkahelyi integrációja a versenyképesség szempontjából stratégiai kérdésnek tekintendő, emellett fel kívánja térképezni a Magyarországon működő vállalatok körében a humán-erőforrás stratégián belül az esélyegyenlőség megvalósítására tett intézkedéseket.

A szövetség azt is célul tűzte ki, hogy előmozdítsa a nők munkaerő-piaci integrációjára és karriertervezésére irányuló legjobb gyakorlatok megismertetését, és tanácsot adjon az esélyegyenlőség megvalósítására irányuló stratégiák és intézkedések kidolgozásában az abban érdekelt vállalatok számára.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi, idei első negyedéves foglalkoztatási és munkanélküliségi adatai szerint Magyarországon a 15-64 éves korosztályban 1 millió 987 ezer férfi – ez csaknem 60 százalékos foglalkoztatási rátát jelent -, és 1 millió 715 ezer nő állt alkalmazásban. A nők foglalkoztatási rátája a férfiakénál 10 százalékponttal volt alacsonyabb. A munkanélküliségi ráta a nőknél 11,2, a férfiaknál 12,1 százalék volt január-márciusban ugyanebben a korosztályban.

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes