Hogyan kutat utánad a munkáltatód?

Az információs társadalom egyik vitathatatlan hátulütője, hogy ha valaki nagyon akarja, és megvan hozzá a tudása is, akkor bármely személyes adatunkhoz hozzáférhet: elolvashatja az e-mailjeinket, megtudhatja, mit tárolunk a PC-nken, és akár azt is kiderítheti, hogy éppen hol tartózkodunk. A legtöbben azonban erre csak legyintenek: miért is akarnák? A munkáltatónknak viszont van egy-két indoka, hogy így tegyen.

Hogy miért figyel bennünket a munkáltató? Például azért, hogy megvédje a cég bizalmas adatait, és ellenőrizze, rendesen dolgozunk. Nyugat-Európában egészen extrém esetek is előfordulnak, a Times cikke szerint egy brit cégnél rendszeresen beleolvastak az alkalmazottak postaládájába, és ha abban személyes tartalmú e-maileket találtak, akkor volt, hogy erre hivatkozva el is küldték a dolgozót. Hallottak olyan munkáltatóról is, aki egészen megalázó módon a mellékhelyiségbe kamerákat helyeztetett, az indok az volt, hogy korábban néhányan megrongáltak egy-két fajanszot. A szigetországban még arra is akadt példa, hogy a WC-ajtóra beléptető rendszert szereltek, és a nem munkával eltöltött időt levonták az alkalmazott béréből.

A cikk részletei –>

- muszakiforum.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes