Hogyan ismerjük fel a cégre veszélyes dolgozót?

Bármely szervezetbe bekerülhet egy problémás dolgozó, akit nem könnyű kiszűrni a felvételkor, mert önéletrajzuk, megjelenésük, viselkedésük alapján a tökéletes dolgozó benyomását keltik. Íme azok a jelek, amelyek jelzik, hogy veszélyes dolgozóval van dolgunk, akitől meg kell válnunk a sikeres működés érdekében.

Minél nagyobb egy vállalat, annál nagyobb a valószínűsége, hogy olyan munkatárs is bekerül a csapatba, akit nehéz irányítani. A kollégák többsége a szocializáció során megtanul másokkal együttműködni, és képes illeszkedni a szervezeti követelményekhez, de vannak olyanok is, akik képtelenek alkalmazkodni, rosszindulatúak és nem akarnak dolgozni. A munkapszichológusok szerint ezeknek az embereknek az a legnagyobb problémája, hogy csak saját ritmusuk szerint hajlandók élni és dolgozni, és kizárólag az önön szükségleteiket tartják szem előtt. Ez persze feszültséghez és konfliktusokhoz vezet, amit érdemes időben megelőzni, ha nem akarjuk, hogy csapatunk egysége felboruljon.

Vigyázat: veszélyes dolgozó!
A vállalati teljesítményt többek között az határozza meg, hogy a szervezetben milyen arányban vannak jelen a jól és a rosszul teljesítő kollegák, ezért érthető módon a cégek olyan munkatársakat szeretnének megszerezni, akik dolgozni akarnak és termelékenyek. Ennek megfelelően a kiválasztási folyamat során a HR-esek igyekeznek feltérképezni a jelöltek motivációját, ezt azonban sokszor elhomályosítják a szépen megfogalmazott önéletrajzok, a megnyerő stílus és a tökéletes válasz a gyakran többdiplomás, nyelveket beszélő jelölttől. Szinte elképzelhetetlen, hogy később ugyanez a jelölt akár tönkre is teheti az addig jól működő szervezetet. A cégre igazán veszélyes dolgozó ugyanis nagyon jól tudja, hogyan kell a próbaidő végéig tökéletesnek mutatkozni, és még az is lehet, hogy az elején eredményeket is fel tud mutatni, ám ezt követően csak a mosoly marad, a teljesítmény nem – körvonalazta a nehezen kezelhető dolgozói típust Szemere Zsolt vezetési tanácsadó a Tesk Tanácsadó Kft. tegnapi cégvezetői reggelijén.
Az antiszociális emberek ügyesen keltik a hatékonyság és az őszinteség benyomását az állásinterjúkon, ám a megszerzett pozíció megtartására többnyire képtelenek, mert előbb vagy utóbb eltávolítják őket a szervezetből. Szemere Zsolt szerint ugyanakkor a vezetők sokszor nehezen szánják rá magukat erre a lépésre, amit azzal indokolnak, hogy ha elbocsátják az illetőt, nem lesz, aki ellássa a feladatukat, túl nagy végkielégítést kell nekik adni, de attól is tartanak, hogy magukkal viszik az értékes információkat. Megtalálni sem könnyű őket a szervezetben, hiszen annak érdekében, hogy láthatatlanok maradjanak, mindent megtesznek és könnyedén manipulálnak másokat.

Hogyan azonosíthatjuk be a szervezetre kártékony munkatársat?
A problémás dolgozók beazonosítása és helyes menedzselése az egész szervezet szempontjából fontos, hiszen ha sikerül őket beállítani a sorba, az pozitív hatást gyakorol a csapatra, ellenkező esetben viszont viselkedésükkel szétforgácsolhatják a szervezet egységét. Szemere Zsolt tizenegy pontban foglalta össze a veszélyes dolgozók jellemző tulajdonságait.

A cikk részletei –>

- HR Portál -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes