Hogyan csökkenthetik felére költségeiket a cégek?

A globális pénzügyi és gazdasági válság érezhetően fellendítette a hazai outsourcing-piacot, azon belül is elsősorban a pénzügyi és számviteli, valamint a HR tevékenységek kiszervezésének folyamatát a BDO Magyarország könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég tapasztalatai szerint, amely 2010-ben a piac további dinamikus, akár 20 százalékos bővülésére számít. A pénzügyi és számviteli tevékenységek Magyarországon a teljes outsourcing-piac mintegy 35-40 százalékát teszik ki.

A pénzügyi és számviteli tevékenységek közül a vállalatok elsősorban a könyvelési, a bérszámfejtési területek, továbbá a pénzügyi és a személyügyi tevékeny-ségeket támogató adminisztrációs feladatok kiszervezésére keresnek külső partnert. Egy adott terület kiszervezésével a költségcsökkenés mértéke elérheti az 50-60 százalékos szintet is – emeli ki Hajnal Péter, a BDO Magyarország könyvelési, bérszámfejtési és outsourcing üzletágának partnere. A szakember tapasztalatai szerint az Egyesült Államokból induló kiszervezési hullám hatására korábban elsősorban a nemzetközi cégek ismerték fel az outsourcing fontosságát, mára azonban a hazai vállalatok közül is egyre több éri el azt a méretbeli szintet, amely szükségessé és lehetővé teszi a könyvelési és bérszámfejtési folyamatok kihelyezését és erőforrásai átcsoportosítását.

A cikk részletei –>

- hvg.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes