Hogy áll most a Mercedes-gyár?

Folyamatosan veszi fel a dolgozókat a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Októberben újabb negyven munkatárssal bővül a leendő kecskeméti gyár stábja, jelenleg 580-an tartoznak a cég állományához, ebből négyszáz fő magyar.

A tavaly elkezdődött gyárépítés jövő tavasszal fejeződik be. Addig folyamatosan bővül a dolgozók száma, mely az év végére eléri a hétszázat. A felvett munkatársak a szakmai képzések mellett a nyelvtudásuknak megfelelő németnyelv-tanfolyamon vesznek részt, amely akár 250 óra is lehet. Ennek végeztével anyanyelvi tanár ellenőrzi tudásukat, és ha megfelelő, akkor műszaki ismereteiket Németországban bővíthetik tovább.
Ahogy a sajtóból ismert, a Daimler AG gyártervezői a németországi gaggenaui székhelyű Kohlbecker építészirodával és annak budapesti partnerével, a CÉH céggel készítették el a kecskeméti Mercedes-Benz gyár építészeti tervét.

Az épületek kivitelezésére a kecskeméti gyártóközponttal is rendelkező KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., valamint a Strabag/Züblin cég pályázott sikeresen. A KÉSZ a lakkozóüzemet, a karosszériatároló csarnokot, a központi és a bejárati épületet építi, a többi üzem kivitelezője a Strabag/Züblin. A 800 millió eurós beruházás a terveknek megfelelően halad, jelenleg hozzávetőleg ezren dolgoznak a nagyberuházáson.

forrás: raktar.info

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes