Helyreállítási terv Devecseren

A MÁV Zrt. elkészítette a vörösiszap által megrongált vasúti pálya helyreállítási tervét. – Bizonytalan ügyfélkapcsolatok és munkaerőhelyzet a Rail Cargo Hungariánál. – Új autóbuszok beszerzése Miskolcon. – Versenyképes lehet-e Záhony? Vegyes hazai híreink.

ajka_devecser_vorosiszap2_20101005

 

Devecser | Magyarország Miután felépült a kolontári védőgát, és elvileg nem fenyeget újabb vörösiszapömlés, a MÁV Zrt. hozzálátott a megrongált vasúti pálya felújításához. A mintegy másfél kilométernyi pályaszakaszon hétfőn eltávolították a szennyezett vágánymezőt és betonaljakat, várhatóan csütörtökre a teljes alépítményt is elbontják. Ha nem jön közbe váratlan esemény, 2-2,5 hét alatt tudnak végezni a felújítással.

Budapest | Magyarország Tovább gyűrűzik a válsághelyzet a Rail Cargo Hungaria háza táján. Az október 7-én a VDSZSZ által kezdeményezett munkaügyi vita egyelőre nem szolgált eredménnyel. A múlt héten Kovács Imre, a társaság ügyvezetője egy egyeztető tárgyaláson 460 dolgozó elbocsátásáról beszélt. A szakszervezet sztrájkot helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem születik megállapodás. Szintén a teherfuvarozó vasúttársasághoz kapcsolódó hír, hogy a tervek szerint a jövő évtől csak kulcsfontosságú ügyfeleiket megtartva, a jelenlegi 35 helyett mindössze 20-22 millió tonna áru szállítását vállalnák.

Miskolc | Magyarország Közbeszerzést írt ki Miskolc új alacsonypadlós autóbuszok vásárlására. Az ajánlattevőknek november 22-ig referenciaként be kell mutatniuk termékeiket, a feltétel: az elmúlt három évben legalább 30 példányban, azonos motorral, futó- és kormányművel gyártott típus legyen. Eredményt december 6-án hirdetnek, a várható szerződéskötés időpontja december 17. 2011-ben és 2012-ben egyaránt 15-15 alacsonypadlós szóló- és csuklós autóbuszt kívánnak beszerezni, valamint később opcionálisan lehívható újabb 25 szóló és 15 csuklós járműnek is szerepelnie kell az ajánlatban.

Záhony | Magyarország Teljesen ellehetetlenülhet a Záhonyi Átrakó Körzet, ha megvalósul a Kassától Bécsig meghosszabbítandó széles nyomtávú vasúti pálya építése. A kelet-nyugati forgalomban komoly szerepet játszó teherpályaudvar-rendszer kihasználtsága a gazdasági válság kitörésével jelentősen visszaesett, további fejlesztése kérdéses lehet.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes