Helyreállítják az M7-es lebontott szervizútját

Nem bontják tovább a mezőgazdasági utakat az M7-es autópálya zalakomári szakasza közelében, mert több órás egyeztetés után tegnap megállapodott a generálkivitelező Porr Építési Kft. és az utak építésének ellenértékét követelő társaság.

Mészáros László, a több mint negyvenmillió forintos követeléssel rendelkező Ittasofőr Kft. ügyvezetője elmondta: az előzmények után meglepőnek tartja, de pozitív eredménnyel álltak fel a tárgyalóasztaltól. Írásban is rögzítették, hogy az alvállalkozói láncolatot kihagyva ellenőrzik a teljesített munkákról szóló számlákat, és a generálkivitelező közvetlenül számukra fizetik ki a tartozást.

Az ügyvezető azt mondta, eddig neki sem volt tudomása arról, de a mostani tárgyaláson az hangzott el, hogy a Porr olyan szerződéseket kötött az alvállalkozóival, ami lehetővé teszi a hasonló esetek közvetlen rendezését. A Porr ugyanis a partnereivel abban állapodott meg, hogy ilyen esetekben az alvállalkozó feletti megrendelőnek járó fizetségből levonja a láncolatban lejjebb lévő cégnek átutalt összeget.

Mészáros László hozzátette: megítélése szerint most már példamutatóan gyorsan rendeződhet a vitás ügy. A Porr néhány héten belül átvizsgálja a számlákat és rendezi a jogos követelést, az Ittasofőr Kft. pedig ez idő alatt helyreállítja az eredetileg pénteken átadni tervezett mezőgazdasági utakat.

Szerdán reggel, az útbontás kezdetekor Gaál Zoltán, a ZalaSprint-M Kft. építésvezetője arról számolt be, hogy mintegy 24 ezer tonna mészkő és töltésföld felhasználásával ők készítettek el az M7-es autópálya munkálatainak részét képező négy mezőgazdasági utat. Miután a cég a közvetlen megrendelőtől nem kapta meg a tavaly elvégzett munka teljes ellenértékét, a követelését eladta az Ittasofőr Kft.-nek.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes