Hazánkban is terjed az elektronikus fuvarszervezés

Magyarországon is egyre inkább terjed az elektronikus fuvarszervezés, a magyar nemzetközi fuvarozók, szállítmányozók nyolcvan százaléka már ezt a megoldást használja.

huszonnégy országban jelen lévő TimoCom közúti árufuvarozási informatikai rendszert Magyarországon jelenleg 2134 ügyfél használja – közölte Hock-Ritter Ildikó, az elektronikus árufuvarozási portált működtető német cég magyarországi képviseletének, a Hock R Kft.-nek az ügyvezetője.
A német logisztikai szakmai szervezet és a würzburgi egyetem közös felmérése szerint a megkérdezett 187 árukibocsátó vállalkozás jelzése alapján 12,5 százalékos költségmegtakarítást érnek el a cégek az on-line fuvarszervezés esetén a hagyományos módszerhez képest – ismertette Hock-Ritter Ildikó.

Vértes Gábor, a Hock R Kft. értékesítési menedzsere elmondta, hogy a TimoCom elektronikus rendszeréhez negyvennégy országból huszonnégy nyelven harmincezer ügyféltől nyolcvanezer felhasználó kapcsolódik. A társaság a magyar ügyfélszám növekedésére számít, mivel tavaly ősszel bevezették a magyar piacon a már működő elektronikus kereskedelmi platform mellett az európai tenderkiírási lehetőséget is.
Eddig a magyar ügyfelek többsége az elektronikus kereskedelmi platformot (TC Truck&Cargo) használta, amely a szabad fuvar és raktérkapacitást és az elszállítandó árut tartalmazza. Tavaly ősz óta működik a magyar vállalkozások számára is fuvar elvégzésére szóló elektronikus közbeszerzés kiírási rendszer (TC eBid), amely azt teszi lehetővé, hogy egy adott feladatra keressenek partnert.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes