Havazás, késés

Egyre intenzívebben havazik. A MÁV-START közleménye szerint ugyan nincs gond a vasúti közlekedésben, késésekre azért bőven kell számítani.

 

A MÁV-START reggeli közleménye szerint „nem okoz jelentős fennakadást a vonatközlekedésben” a havazás. Nem könnyű a vasutasok dolga, mert a folyamatos havazásban a vonatok által felkavart porhó betapad a tő- és csúcssínek közé és ahol nincs váltófűtés, ott kézzel kell a szerkezeteket takarítani.


Az elővárosi vonatok reggel még meglehetős rendben érkeztek a Keletibe

A kora délelőtt kiadott tájékoztatás szerint azonban már néhol akadnak gondok: az esztergomi vonalon Piliscsaba állomáson vannak váltóállítási gondok, az erre közlekedő vonatok 30-50 percet késnek. A város más részén is csúszással közlekednek a szerelvények, az ELVIRA adatai szerint Ferencvárosban sem fenékig tejfel az élet, az egyik Kunszentmikós-Tass felé tartó vonat a pályaudvar területén bő negyedórás késést szedett össze.

Fórumozók hírei szerint a ceglédi vonalon sem volt minden a megszokott: volt aki a szokásos negyedórás utat háromnegyed óra alatt tette meg.

A Hegyeshalomból Budapestre érkező 9409-es számú gyorsvonat a Keletibe 84 perc késéssel futott be, pedig Komáromig szinte pontosan közlekedett. Volt olyan győri gyorsvonat, ami pedig már a Keletiből jó ötven perces késéssel indult.

Budapesten egyelőre nem okoz gondot a havazás, a városi közlekedésben csak a már megszokott fennakadásokra, késésekre kell számítani.


A városi közlekedésben egyelőre még nincs jelentősebb fennakadás
(fotók: Halász Péter)

Az ország északnyugati részén az előrejelzések szerint marad a havazás, itt akár 15 centis hóréteg is kialakulhat – áll az OMSZ előrejelzésében. Máshol öt centi körül lehet a hóréteg vastagsága, de délen és délkeleten még ez sem valószínű.

Határainkon kívül is gondokat okoz a havazás. A Wiener Linien arra kéri az útra kelőket, hogy lehetőségeikhez mérten a metróhálózatot használják, mert a közutakat érintő autóbusz- és villamosviszonylatokat is akadályozza a havazás. Az osztrák fővárosban a mai napon 10-15 centi friss csapadékra számítanak.

IHO-MZ_2009-12-19_3876
A villamosok és a buszok helyett a metrók használatát kéri az utazóktól a Wiener Linien. Estig 10-15 centi friss hóra számítanak a császárvárosban
(Magyarics Zoltán felvétele)

forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes