Hatvanban tervez napelem erőművet építeni egy klaszter

2010 június 9-én hat taggal és két partnerrel megalakult az Első Magyar Napelem Erőmű Klaszter, amelynek elsődleges célja több megawattos napelem erőművek létesítése Magyarországon és Európa szerte, különös tekintettel a közép-kelet európai szektorra.

Az Első Magyar Napelem Erőmű Klaszter első magyarországi referencia napelem erőművéhez olyan önkormányzat partnerségét kereste, amely a fenntartható, hosszú távú fejlődés mellett kötelezte el magát. Az 500 kW-os minta, illetve az ezt követően tervezett 18 MW referencia projekt helyszíneinek kiválasztási szempontjai a megfelelő fejlesztési környezet, valamint a megfontolt, helyi lakosság és város érdekeit szem előtt tartó városvezetés partnersége.

Előzetes tárgyalásaink alapján elmondhatjuk, hogy Hatvan város a fenti kritériumoknak mindenben megfelel, így napenergia-ipari klaszterként szívesen keressük az együttműködés lehetséges formáit Hatvan város önkormányzatával.

A megépítendő napelem erőmű minden tekintetben környezetkímélő, csendes, hang és füstmentes rendszer. A vonatkozó EU irányelvek (pl. 2009/28/EK) kiemelten foglalkoznak és előnyben részesítik az ilyen jellegű beruházásokat. Hazánk, mint EU tagállam, vállalásokat tett a közösség felé káros anyag kibocsájtásának csökkentésére; ezt a célkitűzést már az 500 kW-os minta napelem erőmű is nagyban elősegíti, hiszen ez évi 529 000 kWh zöldáram termelését jelenti évente Hatvanban. (European Comission PVGIS alapján). További előny az önkormányzat energiaköltségeinek jelentős csökkenése és az importfüggőség enyhítése.

Az 500 kW-os mintaprojekt pályázati munkálatait megkezdtük, és a pályázatot legkésőbb 2010. októberében benyújtjuk az illetékes szervek felé.

2010 június 9-én hat taggal és két partnerrel alapított Első Magyar Napelem Erőmű Klaszter a napenergia ipar, azon belül a napelemes áramtermelő rendszerek kivitelezői, beszállítói, finanszírozói, K+F és oktatói körébe tartozó vállalkozások és szervezetek önkéntes együttműködése, amely közös célok megvalósítása érdekében jött létre. A klaszter hálózatának elsődleges célja több megawattos napelem erőművek létesítése Magyarországon és Európa szerte, különös tekintettel a közép-kelet európai szektorra.

Klaszterünk a fejlődés szakaszában keresi mindazokat, akik érdemben segíthetik egy napelem erőműves, piacorientált szövetség munkáját és sikerességét.

Az Első Magyar Napelem Erőmű Klaszter tagjai:

SUNsitive Kft. – Napelem ipar
EURO Innovation Solution Kft. – Finanszírozás
Mesterházak Kft. – Szerelvényezés
Porstatik Kft. – Szerkezet gyártás
Felzárkózást Esélyegyenlőséget Segítő Egyesület – Oktatás
Andul Kft. – Marketing tanácsadás

Az Első Magyar Napelem Erőmű Klaszter partnerei:

Cedit 2000 Kft. – Munkavédelem, érintésvédelem
Pillars Kft. – Pályázatok
Autolackfarben Kft. – Felületkezelés

Forrás: zoldtech.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes