Hasznos információk a regisztrációs jegy 2010. március 1-jei bevezetéséhez

A regisztrációs jegy bevezetését a módosított 48/2007. (IV.26) GKM rendelet, valamint a közszolgáltatói szerződések írják elő a közösségi helyközi közlekedés szolgáltatói, így a Volán társaságok, a MÁV-START Zrt., és a GYSEV Zrt. számára.

A jegytípus bevezetése a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium helyközi közösségi közlekedés átalakítási koncepciójának fontos elemét képezi. Az új jegyfajtával a díjmentes utazásra jogosultak utazásait rögzítik a szolgáltatók időpontok és viszonylatok szerint a rendelet által meghatározott személyi körben.
A regisztrációs jegyet díjmentesen kapják az utasok, tehát az eddigi díjmentes utazási lehetősége megmarad az érintetteknek. Bérlet formájában, vagy menettérti útra nem adható ki, azonban az utasnak lehetősége van elővételben visszaútra is regisztrációs jegyet váltania az odaútra szóló jeggyel egyidőben. A regisztrációs jegy tartalmazza, hogy az utas milyen viszonylatú utazásra jogosult, és utazása során milyen szolgáltatásokra tarthat igényt (p. 1. vagy 2. kocsiosztály a vasúti utazás során), és tanúsítja az utas és a szolgáltató közötti szerződéses viszonyt. A regisztrációs jegy nem névre szól, tehát az utazás megkezdéséig az szabadon átruházható. Azonban a jegyen feltüntetésre kerül, hogy a díjmentesen utazók melyik csoportjába tartozó személy részére lett kiadva. Tehát nem utazhat a 6 év alatti gyermek regisztrációs jegyével egy 65 éven felüli személy.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes