GYSEV: osztrákoknak szabad a pálya

1047 501-0 KomárombanA Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. a Sopron-Szombathely- Szentgotthárd vonal villamosításakor olyan rendszert helyez üzembe, amely alapján az osztrák és a német mozdonyok korlátozás nélkül, a MÁV vontatójárművei viszont csak külön utasítások szerint közlekedhetnek – írja hétfői Magyar Hírlap.

Az osztrák, illetve német vasútvonalakon alkalmazott, Indusi rendszerű vonatbefolyásoló rendszert épít ki a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal villamosításakor a GYSEV Zrt. Az osztrák vontatójárművek ugyanis, amelyek a villamosítást követően a GYSEV forgalmában valószínűleg jelentős szerepet játszanak, az ehhez szükséges járműfedélzeti berendezéssel vannak felszerelve. A rendszer a MÁV Zrt. hálózatán alkalmazott vonatbefolyásoló rendszerekkel nem azonos, ami a jövőben megnehezíti az átjárhatóságot a két vasúttársaság között – tudta meg a Magyar Hírlap. Mindez a gyakorlatban annyit jelent, hogy míg ezeken a magyarországi vonalakon az osztrák és német járművek szinte korlátozás nélkül közlekedhetnek a villamosítás után, ami a Sopron- Szombathely szakaszon ez év decemberére, Szombathely és Szentgotthárd között 2011 decemberére készül el, a MÁV járműveit, amelyeket itt akar majd továbbíttatni a vasúttársaság, fel kell majd szerelni az ehhez szükséges berendezésekkel. A MÁV vontatójárművei közül ugyanis csak a tíz Taurus 1047-es villamos mozdony rendelkezik Indusi berendezéssel. A GYSEV illetékese szerint a MÁV-mozdonyok is közlekedhetnek majd ezeken a szakaszokon, csak a vonatokra és a járművek vezetőire külön utasítások – például csökkentett sebesség vagy két mozdonyvezető a fedélzeten – vonatkoznak. A társaság tájékoztatása szerint a vasúti fuvarozásban manapság leginkább nem az államhatárokat veszik figyelembe a fuvarozók, hanem a vasúttársaságok hálózatát.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes