Gyártási és logisztikai folyamatok tervezése szimulációs eljárással

A termelési rendszerek kezelésében mind nagyobb szerep jut a számítógéppel támogatott eljárásoknak. Ma már a termékéletciklus során nemcsak a számítógépes konstrukciós eszközök játszanak fontos szerepet, hanem a termelésirányításban is mind nagyobb hangsúlyt kapnak a folyamat- és anyagáram-szimulációs eljárások. Az alábbiakban példák segítségével betekintést nyújtunk a szimulációs eljárásba, valamint az anyagáramlás és a termelési rendszer modelljének kialakításába.

A Széchenyi István Egyetem Járműipari Regionális Egyetemi Tudásközpontja, valamint Anyagismereti és Járműgyártási Tanszéke együttműködik az ipar számos képviselőjével. Tudományos munkájuk során a tanszék és a kutatóközpont az ipar számára is hasznosítható eredményeket céloz meg. A hosszú ideje tartó sikeres együttműködés révén fogalmazódott meg több üzemi környezetre vonatkozó elemzés lehetősége. A kutatómunka során gyakorlati és elméleti ismeretek összesítésének eredményeként jöhetett létre a bonyolult folyamatok leképezése szimulációs eljárással. A termelési modellt egy termelésütemezést végző szoftver kialakítása is követte. Az üzemen belüli anyagáramlás tervezési eszközének létrehozása összetett folyamatok leképezésének sorát jelentette.

A cikk részletei –>

- gyartastrend.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes